Inici » Valoració molt positiva de la 1a edició de la “Festiuada”
Valoració molt positiva de la 1a edició de la “Festiuada”

Valoració molt positiva de la 1a edició de la “Festiuada”

Les regidores de l’Àrea de Promoció Econòmica, Turisme, Cultura i Festes, Mercè Carulla i Mireia Brandon, fan balanç de dos mesos d’activitats a Cervera en el marc de la “Festiuada”.

“Aquest passat dissabte 12 de setembre, vam donar per finalitzada la primera edició de la “Festiuada, moments d’art i marinada”, que va néixer com a resposta a les suspensions per la Covid-19 d’alguns actes que tradicionalment s’organitzaven a Cervera i que comportaven aglomeracions de gent, com és l’Aquelarre. Neix amb l’objectiu de donar suport als artistes locals i de proximitat, i alhora reactivar la vida festiva, cultural i econòmica de Cervera.

Com a regidores de l’Àrea de Promoció Econòmica, Turisme, Cultura i Festes, del nou govern d’esquerres a la Paeria de Cervera, amb una clara aposta per la cultura i el turisme com a sectors clau per a la reactivació econòmica de Cervera, ens vam posar a treballar a contrarellotge per fer possible la Festiuada.

Teníem molt clar que, tot i les restriccions per la pandèmia de la Covid-19 i totes les mesures sanitàries, calia fer una programació cultural a la ciutat i omplir de vida els carres de Cervera. A l’hora de dissenyar la Festiuada, les nostres prioritats eren, per una banda, contractar companyies i artistes locals i del territori majoritàriament, un sector al qual la pandèmia ha sacsejat molt; a més, la cultura ens va fer més agradable el confinament, ara toca fer-li el retorn donant-li suport i apostar per la que tenim més a prop, per la cultura de proximitat. Per altra banda, vam considerar que la Festiuada era una bona manera per dinamitzar terrasses, bars i comerç en general, amb actuacions a les places i carrers de la ciutat, fent així de la cultura una font de dinamització econòmica. Visió que ha de persistir sempre, no només en temps de pandèmia.

Han estat vuit setmanes, vint-i-set dies d’estiu de música, teatre, dansa, cinema, cultura popular, exposicions i també gastronomia, amb molt bona acceptació per part del públic que hi ha assistit. Actes reduïts, amb aforament limitat i amb les mesures sanitàries de distància, mascareta i gel hidroalcohòlic.

Tenim molt clar que la cultura és necessària a les nostres vides, que aporta beneficis en molts àmbits, tant social com econòmic, i, per tant, és imprescindible la seva programació.

La Festiuada ha vingut per quedar-se, amb el desig que l’any que ve la situació de la pandèmia estigui més controlada i puguem compartir petits moments lluint el millor dels nostre somriures, lluny de les mascaretes.

Salut!”

Mercè Carulla i Mireia Brandon
Regidores de l’Àrea de Promoció Econòmica, Turisme, Cultura i Festes 

Cervera, 15 de setembre de 2020