Inici » Ciutat

Ciutat

Cervera és una ciutat situada a la comarca de la Segarra (de la qual n’és la capital) i compta avui dia amb uns 9.400 habitants.

És encreuament de dues de les principals vies de comunicació de Catalunya; l’autovia A-2 (la Jonquera-Barcelona-Madrid) i l’Eix transversal (C-25), així com el Ferrocarril Barcelona-Lleida-Madrid, per on circulen les línies RL3 i R12 de Rodalies de Catalunya.

El tramat urbanístic de Cervera posa de manifest les diferents etapes de creixement, d’una ciutat de gairebé mil·lenària. En els diferents carrers del centre històric hi trobem edificis de totes les èpoques. Passejant i contemplant els elements patrimonials més destacats podem seguir la història de Cervera, que és alhora, la història del nostre país.

La ciutat es caracteritza per la riquesa del seu patrimoni cultural i monumental. Un total d’onze monuments del municipi estan catalogats com a bé cultural d’interès nacional (BCIN) per la Generalitat de Catalunya: el castell (s. XI), l’església de Sant Pere el Gros (s. XI), el recinte emmurallat (s. XIV), la parròquia de Santa Maria (s. XIV-XV), l’edifici de la Paeria (s. XVII-XVIII), la Universitat (s. XVIII), el nucli històric, el Sindicat (s. XX) i els castells dels nuclis agregats de Castellnou, la Prenyanosa i Malgrat.

Un altre bon motiu de visita són les activitats festives tradicionals: el cant de les Completes (5 de febrer), la Passió, Sant Magí (19 d’agost), l’Aquelarre (últim cap de setmana d’agost), i la rica i variada oferta gastronòmica d’una trentena d’establiments de restauració constitueix el complement perfecte d’una visita a Cervera.

Què en penses, de la nova pàgina web de Cervera.cat?
Si us plau, fes-nos-ho saber a través d’aquest formulari. Gràcies per ajudar-nos a millorar!