Inici » Tres alumnes del Conservatori guanyen el Premi d’honor en concert
Tres alumnes del Conservatori guanyen el Premi d'honor en concert

Tres alumnes del Conservatori guanyen el Premi d’honor en concert

El diumenge 2 d’octubre va tenir lloc el Concert inaugural del curs acadèmic 2022-2023 del Conservatori de Cervera, que també va iniciar el XXXV Cicle de concerts de tardor que organitza l’Associació d’Amics de la Música.

Si bé és habitual que el Conservatori Professional de Música de Cervera vetlli pels resultats acadèmics dels seus alumnes oferint-los les millors eines perquè si volen gaudir de la música o bé dedicar-s’hi professionalment ho puguin fer, també és una realitat que la projecció externa del centre es busca especialment a la ciutat de Cervera. És per això que els alumnes del Conservatori sovint actuen en diferents actes en col·laboració amb la Paeria i altres entitats.

El concert d’aquest diumenge, però, va tenir una marcada característica. Tres dels alumnes que acabaren el curs passat amb la qualificació d’excel·lent optaven a guanyar el Premi d’honor de la seva especialitat. I ho feien en concert, davant un Auditori Municipal de Cervera ple per escoltar i poder observar el nivell d’aquests joves que després d’una colla d’anys cursant els estudis musicals a Cervera han finalitzat la seva etapa al Conservatori.

Roger Azcona, professor de contrabaix, presentà el contrabaixista Joan M. Añé -que interpretà obres de Schumann i Dragonneti acompanyat de la pianista Estefania Balcells-; Sònia Peiró, professora d’acordió, presentà i glossà la trajectòria del jove Aleix Prat -que interpretà obres de Kosma, Vlasov, Gallino i Vlasov en un recital ben variat-; i el pianista Santi Riu presentà el seu alumne Lautaro Mont -que enguany continua els estudis superiors al Conservatori Superior de Música del Liceu i que interpretà obres de Brahms, Albéniz i Chopin-.
Els resultats esplèndids de tots tres alumnes van ser el detonant que el professorat del Conservatori que estava present al concert atorgués per unanimitat els tres Premis d’honor, fet que ajudarà acadèmicament i curricular els joves intèrprets, que d’aquesta manera culminen la seva trajectòria al Conservatori de Cervera i que sempre portaran el segell del centre amb ells.

Informació aportada per Santi Riu (Conservatori de Cervera).