Inici » Visites teatralitzades “A peu de Museu”
Visites teatralitzades "A peu de Museu"

Visites teatralitzades “A peu de Museu”

Aquest mes d’agost el Museu de Cervera reprèn les visites teatralitzades “A peu de Museu”, que comencen el dissabte 6, a les 20 hores, amb la descoberta de la Cervera medieval de la mà de Margarida, esclava d’en Menàrguens. L’aforament és limitat i cal fer reserva prèvia a .

Les entrades s’han de passar a recollir prèviament al Museu, en horari d’obertura.

“A peu de Museu” és un projecte que té un caràcter reivindicatiu en clau de gènere. Les protagonistes són tres dones que representen no només tres moments històrics, sinó també tres condicions socials. En temps medieval, Margarida fou la dona esclava del senyor Menàrguens. Regina, la protagonista de la Cervera jueva, formava part d’una família important de la ciutat, els Quercí. Al segle XVIII, Ignàsia Brach, més coneguda com a Nasa Tabaco, va regentar una taberna en la rígida Cervera universitària.

Les visites teatralitzades conviden a seguir el periple dels encàrrecs pel carrer Major de la mà de la Margarida d’en Menàrguens (la Cervera medieval, el 6 d’agost); a conèixer les renúncies socials a les quals es veu empesa la Regina com a vídua d’Issach de Quercí (la Cervera jueva, el 13 d’agost); i viure l’inici de curs a la Universitat amb la tavernera Nasa Tabaco (la Cervera barroca, el 20 d’agost).