Inici » Sound de Secà impulsa tallers de percussió
Sound de Secà impulsa tallers de percussió

Sound de Secà impulsa tallers de percussió

La companyia cerverina de percussió Sound de Secà segueix amb la seva expansió a nivell artístic obrint a la població una nova línia formativa, “Tallers”, un projecte que neix des del mateix grup amb l’afany de compartir l’art amb les persones més enllà dels espectacles.

Pretén ser un espai de trobada amb un mateix i els seus similars a través de diferents expressions artístiques com la percussió, la veu, l’expressió corporal i el moviment.

Amb aquest projecte es vol pal·liar amb la manca d’espais creatius que hi ha a les zones rurals.
D’aquesta manera, la companyia ofereix tallers de diferents formats i durada, per a tots els públics i edats.

Un tipus de taller que s’imparteix són les classes extraescolars de percussió, que ja funcionen des de l’any passat en algunes escoles de Cervera i de la comarca. Aquest curs se’n poden trobar a les
escoles Les Savines i Mossèn Josep Arques (Cervera), Ramon Faus i Esteve (Guissona) i L’Estel (Sant Guim de Freixenet).

Per un altre costat, els Sound de Secà també han començat a compartir tallers puntuals de diferents disciplines, també per a tots els públics: masterclass de percussió, taller d’expressió corporal, taller de percussió corporal i també assessoraments a mida, dirigits a altres companyies, grups o col·lectius que vulguin un acompanyament artístic personalitzat.

La seva metodologia és híbrida i es basa en la unió de diferents disciplines. L’expressió corporal i la
veu se sumen al llenguatge de la percussió, de manera que els usuaris dels tallers poden experimentar i jugar amb les diferents disciplines. En definitiva, “Tallers” és un lloc on fomentar l’escolta individual, potenciar les habilitats creatives innates i treballar en equip sumant diferències.

Aquesta és una iniciativa promoguda i finançada pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Informació i imatge aportat per Sound de Secà.