Inici » Situació de la Covid-19 a Cervera
Situació de la Covid-19 a Cervera

Situació de la Covid-19 a Cervera

Comunicat del paer en cap i regidor de Ciutadania, Acció Social i Salut, Joan Santacana, sobre la situació de la Covid-19 a Cervera (dilluns 17 d’agost).

Dades de la Covid-19 a Cervera

Les dades facilitades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya sobre la situació i evolució de la Covid-19 a Cervera, a 16 d’agost de 2020, es resumeixen en el quadre següent:

 

CASOS POSITIUS

CASOS POSSIBLES

ACTUALITAT

27

13

ACUMULAT

181

806

Respecte la darrera informació, amb dades del 12 d’agost, el nombre de casos positius actius ha baixat en 7. És una baixada substancial que deixa les xifres sobre la mitjana diària que hi havia a finals de juliol, just abans dels brots de la residència Mare Güell i de la congregació religiosa.

Havent passat quinze dies, ja solament hi ha un cas positiu a la residència aïllat en la zona habilitada per a aquesta circumstància. La resta de residents, d’acord amb els protocols de Salut que obliguen a extremar mesures, estan confinats a les seves habitacions. Aquesta situació els hi genera cert malestar emocional, però és necessari per eliminar possibilitats de transmissió i, d’altra banda, cal esperar que, si es fa tot bé, en breu puguin anar sortint i recuperar les activitats habituals, sempre que ho permeti l’autoritat sanitària competent.

Els casos possibles, persones a qui se’ls hi ha fet test i estan a l’espera de resultat, s’han reduït dràsticament, passant de 119 a 13. Això és degut a què en el darrer comunicat encara no es coneixien els resultats dels 110 testos massius de la residència Mare Güell i figuraven com a casos possibles.

Aquesta dada de casos possibles augmentarà en els propers dies ja que el CAP de Cervera, seguint indicacions del Departament de Salut, farà testos a totes les persones que hagin tingut contacte estret amb una persona positiva de COVID-19. Fins ara, solament es feia la prova als contactes que presentaven símptomes compatibles amb la malaltia.

El fet de fer més proves també pot suposar un augment dels casos positius, precisament d’aquelles persones asimptomàtiques a qui se’ls hi farà la prova per ser contacte estret d’una persona positiva i que estan contagiades.

En cas que això succeeixi, no suposarà un rebrot de la malaltia, sinó que ens donarà una visió més real de la situació i obrirà una oportunitat de conèixer millor els canals de transmissió i prendre les mesures oportunes.

Joan Santacana i Vélez
Paer en Cap i regidor de Ciutadania, Acció Social i Salut.

Cervera, 17 d’agost de 2020.