Inici » Setmana cultural de Sant Jordi
Setmana cultural de Sant Jordi

Setmana cultural de Sant Jordi

Cervera organitza una setmana d’activitats culturals, del 19 al 24 d’abril, que inclou presentacions de llibres, una mostra de cartells històrics, la Revetlla de la biblioteca, cinema, la representació teatral de Sant Jordi, el tradicional mercat de llibres i flors al carrer Guinedilda…

Enllaç al programa d’actes.

El Museu de Cervera organitza les presentacions dels llibres “Cases amb història” i “La Casa Solsona. Una joia modernista a Cervera”, i la jornada “Interiors històrics: col·leccionar la vida”.

El llibre “Cases amb història” es presenta el dimecres 20,  a les 18 hores, a la terrassa de la Casa Duran i Sanpere. Amb la participació de Damià Martínez, de l’Agència Catalana de Patrimoni; Carme Bergés, directora del Museu de Cervera, i Daniel Romaní, autor del llibre. Tot seguit es farà un recorregut per la Casa Museu Duran i Sanpere amb tast de música.

“La Casa Solsona. Una joia modernista a Cervera” es presenta el dijous 21, a les 18 hores, a la mateixa Casa Solsona (carrer Major, 55). L’acte anirà a càrrec de Joan Santacana, paer en cap, i Carme Bergés, directora del Museu, i comptarà amb la participació dels autors/res del llibre. Tot seguit hi haurà un recorregut per la Casa Solsona, amb tast de música.

La jornada “Col·leccionant Passions. Interiors històrics: col·leccionar la vida” té lloc el dijous 21, de les 11 a les 14 hores, a la Casa Museu Duran i Sanpere. Oferirà conferències i compartirà experiències de cases històriques com el castell de Florejacs o cal Razquin de Cervera.

La participació en aquests tres actes és gratuïta, però l’aforament és limitat i cal fer reserva prèvia a .


El divendres 21 s’obre la Mostra de cartells històrics de Sant Jordi, que organitza l’Arxiu Comarcal de la Segarra. Es podrà visitar fins al divendres 29 en horari de dilluns a divendres, de 9 a 14 i de 15.30 a 18 hores, a l’Arxiu.

 
La biblioteca comarcal Josep Finestres torna a organitzar la Revetlla de Sant Jordi el divendres 22, a les 19 hores. Presenta un espectacle dedicat a Gabriel Ferrater. Es tracta d’un recital musicat a partir del poema “In Memoriam” en què el poeta reusenc repassa la seva joventut. A càrrec de la companya Quatre Gotes: Daniel Llandrich, guitarra; Andres Noarde, composició i guitarra, i Xavier Miró, veu.

El divendres 22, a les 20.30 hores, té lloc la projecció de “Pura Vida, un intent de rescat a l’Annapurna”, considerat un dels millors documentals de muntanya de tots els temps. És la segona sessió del Cicle de Cinema a la Boira 2022, organitzada amb la col·laboració del Centre Excursionista de la Segarra. La pel·lícula estarà comentada per Xavi Zapater, guia d’alta muntanya i bomber GRAE.
Tindrà lloc al Cinema Casal i es poden comprar les entrades anticipades a: https://app.mesacces.com/esdeveniment/4708.

 

Per la diada de Sant Jordi, dissabte 23, les parades de roses i llibres es trobaran al llarg del carrer Guinedilda, on també es faran altres activitats com tallers d’elaboració de punts de llibre, de dracs i un photocall. En cas de pluja es traslladaran les parades i les activitats al pati de la Universitat. 

A les 11.30 hores, a les escales de Sant Domènec (en cas de pluja dins de l’església de Sant Domènec), tindrà lloc la presentació del conte “El gran dia dels Capgrossos”, en un acte organitzat per l’Agrupació Seny Major. Anirà a càrrec de l’autora del text, Alba Granell, i la il·lustradora, Montserrat Isanta, i amb la dinamització teatral de Rosa Maria Caballol. 

L’alumnat de l’Escola de teatre La Caserna de Cervera presentarà “El Jordi i el drac”, un espectacle creat per la diada de Sant Jordi 2022. La representació es farà al pati de la Universitat, a les 19 hores (en cas de pluja, al Paranimf de la Universitat). 

El pòdcast Botiflers s’emetrà, a partir de les 20 hores, des del carrer Guinedilda. Botiflers és un projecte impulsat per Alba Granell, Robert Canela, Núria Turull i Roger Vilaseca, amb la finalitat d’informar i entretenir amb contingut local des d’una mirada més global. Han gravat quinze capítols al Centre Obrer i per Sant Jordi faran l’emissió en directe i oberta al públic al carrer Guinedilda (en cas de pluja, al menjador de l’institut Antoni Torroja).  

La setmana cultural clourà diumenge 24 amb una nova representació de La Passió de Cervera, a les 10 hores, al Gran Teatre. Venda d’entrades a www.granteatrecervera.cat.