Inici » Servei de reciclatge de les càpsules de cafè
Servei de reciclatge de les càpsules de cafè

Servei de reciclatge de les càpsules de cafè

L’Àrea de Gestió de Residus del Consell Comarcal engega un sistema de reciclatge de càpsules monodosi de cafè, infusions o llet, que permet reciclar tant les càpsules d’alumini com les de plàstic.

L’objectiu és tant el reciclatge integral dels materials que componen la càpsula com del residu orgànic del seu interior, fet que ajudarà a reduir els residus de la fracció del rebuig.

S’han habilitat diferents punts de recollida. El servei està disponible a la deixalleria comarcal de Cervera, a la de Guissona i a la deixalleria mòbil que va pels pobles de la comarca.

A les deixalleries comarcals hi haurà dos contenidors: un per a les càpsules d’alumini i un per a les càpsules de plàstic, indistintament de la marca de la càpsula. A la deixalleria mòbil també hi haurà dos cubells diferenciats segons el tipus de càpsula.

Es pretén el reciclatge integral tant dels materials que componen la càpsula com del residu orgànic del seu interior, la qual cosa ajudarà a reduir els residus de la fracció del rebuig.

El sistema de recollida és gestionat per l’Àrea de Gestió de Residus del Consell Comarcal de la Segarra, gràcies a un acord amb l’empresa Nestlé i les seves marques Nespresso i Nescafé Dolce Gusto.

L’objectiu per part de Nestlé és recollir les càpsules a la deixalleria comarcal i transportar-les fins a les diferents plantes de reciclatge per al seu tractament. Se separarà el plàstic i l’alumini es reciclaran i del marró se n’obtindrà compost.

El sistema de recollida va ser pioner a Suïssa, ara ja el trobem a la major part del territori català. 

Informació i imatge aportat pel Consell Comarcal de la Segarra.
Cervera, 11 de desembre de 2020.