Inici » Reserva prèvia per assistir al Cant de les Completes de Cervera
Reserva prèvia per assistir al Cant de les Completes de Cervera

Reserva prèvia per assistir al Cant de les Completes de Cervera

El Patronat de les Completes del Santíssim Misteri de Cervera ha decidit enguany organitzar el Cant de les Completes de forma presencial, i no a través de l’emissió de Lleida TV i del canal de Youtube de la Paeria, com l’any 2021.

Tot i tenir els índexs de contagis bastant alts i estar immersos en plena sisena onada de la pandèmia de la Covid19, el Patronat creu que es pot realitzar el Cant de les Completes el proper dissabte 5 de febrer, a l’església de Santa Maria, a les 20 hores.

Pel que fa als cantaires només seran membres de l’Agrupació Coral de Cervera, per tal de controlar el nombre de cantaires i els grups de contacte, i que en tot cas es convidaran reforços segons l’equilibri de les veus.
Enguany també es reforçarà la seguretat de músics i cantaires participants gràcies al test d’antígens que se’ls farà de manera prèvia al Cant de les Completes.

Pel que fa al públic, per a poder accedir a l’església caldrà haver-se inscrit prèviament.
Inscripcions a: https://app.mesacces.com/esdeveniment/4598.
Cada cada usuari ha de posar les seves dades personals i el seu correu electrònic. Una vegada inscrits es rebrà un correu electrònic amb un codi QR que s’haurà d’ensenyar a l’entrada de l’església.
El registre per a l’assistència de les Completes s’obrirà el dilluns 24 de gener a les 12 hores. Una vegada es completi l’aforament total es tancarà immediatament el registre.
En cas de dubtes o problemes a l’hora de registrar-vos podeu dirigir-vos a la Paeria de Cervera, de dilluns a divendres, de 10 a 13 hores, i també podeu trucar al telèfon 973 53 35 03 (Mònica)

Per a les persones que assistiu a les Completes, es recomana venir amb força temps d’antelació i respectar les mesures sanitàries com la distància interpersonal, l’ús de la mascareta en tota l’actuació, l’ús de gel hidroalcohòlic a l’entrada i sortida. També es recomana venir amb força roba d’abric a causa de la ventilació de l’església.

 

El Cant de les Completes forma part de la Festa Major d’Hivern de Cervera

La Festa Major està declarada festa patrimonial d’interès nacional i inclosa al Catàleg del patrimoni festiu de Catalunya.

És una festa solemne i tradicional en què destaca el Cant de les Completes, un esdeveniment musical de caràcter popular. Les Completes de Cervera, escrites l’any 1870 pels mestres de capella Salvador  Vidal i Joan Pont, estan compostes de peces populars de l’època.