Inici » “Regals”
"Regals"

“Regals”

Comunicat del paer en cap i regidor de Ciutadania, Acció Social i Salut, Joan Santacana, sobre la situació de la Covid-19 a Cervera (divendres 4 de desembre).

Les empreses fan lots per als seus treballadors. Els grups es troben i intercanvien regals tot fent l’amic invisible. Les famílies dinen juntes i s’obsequien detalls entre els seus membres. Els Reis de l’Orient venen puntualment carregats de paquets per tota la quitxalla i, fins i tot, per algú més grandet…

És temps de regals i, malgrat les circumstàncies actuals de limitacions en l’activitat socials, enguany també ho serà i ha de ser-ho.

A l’hora de cercar obsequis per oferir a algú hi ha, moltes vegades, dificultats per escollir: Què li pot agradar? Això ja ho tindrà? És molt especial i, no sé… Són dubtes que pràcticament té tothom quan ha de comprar-lo. A Cervera, i a tot arreu, el comerç local (el millor lloc per comprar) ens pot assessorar, però continuarem amb els dubtes, malgrat tot.

Hi ha un regal, però, que ens serà molt útil i que ens el podem fer tothom. És immaterial, però té un valor extraordinari i, si el sabem utilitzar, ens durarà tota la vida i ens la farà més portadora. Regalem-nos els uns als altres seguretat.

En les trobades d’amistats i familiars siguem poca gent, mantinguem tota l’estona la distància prudencial que coneixem, fem-nos abraçades i petons virtuals, la mascareta ens l’abaixarem estrictament per menjar i la tindrem posada abans de començar l’àpat i durant la llarguíssima sobretaula, tindrem un badall a la finestra i a les portes perquè hi entri l’esperit de les festes i s’endugui el maleït virus a can Pistraus. Regalem i regalem-nos seguretat, conjuntament amb l’inevitable “pongo” (on el poso?) que caurà.

És un molt bon regal, de veritat. És obligatori que el fem. En cas contrari es pot córrer el perill, en el pitjor dels casos, que algun familiar o alguna amistat es converteixi en invisible per sempre.

Salut!


Dades de la Covid-19 a Cervera

Les dades facilitades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya sobre la situació i evolució de la Covid-19 a Cervera, a 2 de desembre de 2020, es resumeixen en el quadre següent:

 

 

CASOS POSITIUS

ACTUALITAT

34

ACUMULAT

676

En la darrera setmana s’ha passat de 46 casos positius actius a 34. Suposa un descens de 12 persones. Situació equivalent a la que hi havia a principis d’octubre, abans de començar la segona onada. No s’ha de veure la millora com un motiu per abaixar la guàrdia, ja tenim experiència al respecte i tota relaxació es tradueix en un rebrot inevitable. Estem millor, però ens cal continuar prevenint per rebaixar, encara més, la infecció.

Pel que fa a casos positius acumulats des del principi de la pandèmia, al març, han estat 676 les persones de Cervera que han tingut la malaltia. En la darrera setmana l’increment ha estat de 17 persones (mitjana de 2,4 al dia), el mateix increment que la setmana anterior. Per aquest cantó, doncs, no hi ha hagut progrés. Es continuen infectant massa persones al dia.

Ha estat de 29 el nombre de persones que ha superat la malaltia en la darrera setmana.

Preparem les Festes amb la mesura suficient per no incrementar la transmissió entre la família i les amistats. Nadal segur, si us plau.

L’evolució en les quatre darreres setmanes dels casos actius en un dia concret és la següent:

L’evolució en les quatre darreres setmanes dels casos acumulats és la següent:

Joan Santacana i Vélez.
Paer en cap i regidor de Ciutadania, Acció Social i Salut.

Cervera, 4 de desembre de 2020.