Inici » Programació variada i per a tots els públics a la Isagoge i la Festa Major
Programació variada i per a tots els públics a la Isagoge i la Festa Major

Programació variada i per a tots els públics a la Isagoge i la Festa Major

El paer en cap, Jan Pomés; el regidor de Cultura, Ramon Augé; la regidora de Festes, Carolina García, i el representant de l’Agrupació Seny Major, Ramon Gené, han presentat els programes de la 47a setmana cultural Isagoge i la Festa Major de Cervera.

La setmana cultural Isagoge es dedica enguany a les figures de Francesc Vicent García, popularment conegut com a Rector de Vallfogona, i de Josep Vallverdú. L’any 2023 es commemoren els 400 anys de la mort del Rector (Saragossa, 1579 – Vallfogona de Riucorb, 1623) i el centenari del naixement de l’escriptor Josep Vallverdú (Lleida, 1923).

Segons el regidor de Cultura, Ramon Augé, la Isagoge “homenatjarà dos personatges cabdals de la història de Catalunya, els dos amb lligams a la Segarra històrica, territori del qual Cervera es reivindica com a capital”.
Ramon Augé ha destacat que “la programació presenta dos tipus d’activitats: les més literàries i les adreçades al públic familiar”.

La Isagoge oferirà, del 15 al 22 de setembre, més de 20 activitats organitzades per la Regidoria de Cultura i altres organismes i entitats culturals de la ciutat.
 

La Festa Major, que se celebrarà del 22 al 25 de setembre, oferirà una programació lúdica, amb unes 30 activitats, per a tots els públics. 

El paer en cap, Jan Pomés, ha afirmat que “es vol recuperar la solemnitat  i l’elegància de la Festa Major”.
Jan Pomés ha destacat que s’ha redissenyat l’acte del pregó “per revalorar-lo”. El pregó, que s’ha separat de l’acte d’homenatge a una entitat local, es pronunciarà des del balcó de la Paeria.
Ha anunciat que la pregonera serà la periodista cerverina Dolors Elías, que li ha comunicat que “ha rebut amb molt de gust aquest honor”.
L’entitat homenatjada és l’Escola de Futbol Cervera, que rebran el reconeixement el divendres 15, en un acte a la Sala de Plens obert a la ciutadania.

Segons la regidora de Festes, Carolina García, la pregonera d’enguany, Dolors Elías, està molt compromesa amb els drets humans i dels animals, l’ecologisme i el feminisme, valors que compartim des de la Paeria de Cervera”.

Carolina García ha presentat la programació de la Festa Major, que presenta com a novetat una audició de sardanes, amb la Cobla Principal de la Bisbal, a la plaça Major després del pregó, i un recital d’havaneres, amb Cavall Bernat, el diumenge, també a la plaça Major.

El pavelló polivalent serà l’escenari de la Festa dels 80 i 90, el divendres; dels concerts de Habla de Mi en Presente, grup de techno rumba creat a Berlín, i d’A Kontra Korrent, grup que combina ska, punk, reggae i rock, el dissabte; i concert i ball amb la prestigiosa orquestra Costa Brava, el dilluns.

El dilluns es torna a dedicar a la Festa Major Petita, amb activitats de cultura popular protagonitzades pels infants de Cervera i l’espectacle “OFF” de Fadunito.

Finalment, Ramon Gené, en representació de l’entitat Seny Major, ha volgut “posar en valor la cultura popular i tradicional i totes les entitats locals que la fan possible dins de la programació de la Festa Major”.

Programa de la 47a Isagoge.
Programa de la Festa Major 2023.