Inici » Primer Ple de la Paeria de Cervera després del canvi de govern: modificació del cartipàs
Primer Ple de la Paeria de Cervera després del canvi de govern: modificació del cartipàs

Primer Ple de la Paeria de Cervera després del canvi de govern: modificació del cartipàs

El Ple de la Paeria, en la sessió extraordinària del 2 de juliol, va aprovar la dedicació total del paer en cap, Joan Santacana, i les parcials de les regidores Mireia Brandon i Meritxell Ramon i els regidors Ricard Vicente i Jordi Pons.

El paer en cap, Joan Santacana, tindrà una dedicació exclusiva al càrrec, per la qual percebrà 47.000 euros bruts anuals (la normativa sobre règim local permet una retribució de fins a 48.833,61 euros). És una retribució lleugerament inferior de la que tenia el seu precedent, Ramon Augé.
Es va aprovar per 8 vots a favor (ERC-MES-AM, CUP i SiF) i 5 vots en contra (Junts i PSC).

Pel que fa a l’Equip de Govern, es va aprovar la dedicació parcial (un 33%) de Mireia Brandon, Meritxell Ramon, Ricard Vicente i Jordi Pons amb una retribució de 12.412 euros bruts anuals.
En comparació amb les dedicacions parcials dels dos regidors de l’anterior govern, que tenien un 30% de jornada i una retribució de 13.000 euros bruts anuals, l’actual equip de govern augmenta  la dedicació i disminueix la retribució.
Es va aprovar per 6 vots a favor (ERC-MES-AM i CUP), 5 en contra (Junts i PSC) i 2 abstencions (SiF).

Pel que fa al règim de periodicitat i de retribucions del Ple i de la Comissió Informativa, no va prosperar la proposta del Govern de convocar-los mensualment, amb una indemnització per assistència de 100 i 50 euros, respectivament.
El resultat de la votació va ser de 6 vots a favor (ERC-MES-AM i CUP) i 7 vots en contra (Junts, SiF i PSC).

Els Plens i les Comissions Informatives continuaran sent bimensuals amb una indemnització per assistència de 190 i 50 euros, respectivament.

Finalment, es va aprovar, per unanimitat, la representació de la Paeria a l’empresa mixta municipal Empresa d’Aigües i Serveis de Cervera i la Segarra, SL (EASCS). Serà la següent: el paer en cap, Joan Santacana, com a president; i les regidores i regidors Meritxell Ramon, Jordi Pons, Ramon Augé i Antonio Delgado, com a consellers vocals, dos d’ells dels grups de govern i dos dels grups de l’oposició. Aquest fet suposa un canvi respecte de mandats anteriors, en què la representació de govern la formaven tres persones i la de l’oposició solament una.


Cervera, 6 de juliol de 2020.