Inici » Presentació del nou Carnet Jove de la Segarra
Presentació del nou Carnet Jove de la Segarra

Presentació del nou Carnet Jove de la Segarra

L’Oficina Jove del Consell Comarcal ha presentat el projecte del nou Carnet Jove de la Segarra, que es posarà en marxa a l’octubre, i fa una crida per sumar-hi més comerços de la comarca.

La directora general de l’Agència Catalana de la Joventut, Núria Ramon, i la consellera comarcal de Joventut, Canòlich Fàbrega, han presentat aquest matí el projecte en una roda de premsa a l’Oficina Jove, on també ha assistit el paer en cap de Cervera, Joan Santacana.

El Carnet Jove ofereix a tot Catalunya prop de 8.000 avantatges en formació, cultura, salut o mobilitat internacional dels quals se’n poden beneficiar uns 530.000 nois i noies d’entre 12 i 30 anys que tenen el carnet arreu del país. A nivell comarcal hi ha 1.604 joves que són titulars del Carnet Jove, on ara hi ha 27 avantatges.

L’objectiu del Carnet Jove comarcal és oferir una bona diversitat d’avantatges de qualitat i proximitat per al jovent de la Segarra i potenciar-ne l’ús en el seu dia a dia. Sobretot es pretén que els i les joves puguin utilitzar el carnet en comerços i establiments dels diferents municipis d’arreu de la comarca i, d’aquesta manera, estrènyer més el seu arrelament i identitat amb la Segarra i reforçar el seu vincle amb el comerç de proximitat.

Aquests nous avantatges s’afegiran a l’oferta actual del CJ a la comarca, repartida entre els àmbits de cultura (25,9%), esports (14,8%), formació (14,8%), tecnologia (14,8%), turisme i mobilitat (11,1%) i altres (18,5%).

D’aquesta oferta se’n poden beneficiar els 1.604 titulars (53% noies i 47% nois) que el CJ té avui a la Segarra, i que es reparteixen en les següents franges d’edat: 12-13 anys (1,7%), 14-17 anys (11,9%), 18-21 (24,2%), 22-25 (28,9%), 26-30 (28,4%) i 31 anys (28,4%). Es tracta d’unes xifres que signifiquen una penetració mitjana del 31% del Carnet Jove entre el total de joves residents a la Segarra.

L’objectiu, tal com ha explicat la directora general de l’Agència Catalana de la Joventut, Núria Ramon, és que el nou Carnet Jove de la Segarra connecti el Carnet Jove -que ja és molt popular entre la joventut catalana- amb el món comarcal i, especialment, amb el comerç i serveis de proximitat.

Els joves de la Segarra que a l’octubre decideixin fer-se nous titulars del Carnet Jove ho podran fer a través del web carnetjove.cat, a qualsevol de les oficines de CaixaBank o a imagin. Com a novetat, el Carnet Jove de la Segarra tindrà un format digital i es podrà fer servir directament des de l’APP mòbil del Carnet Jove. Per tal de disposar del carnet, els joves hauran acreditar que resideixen al municipi tot mostrant el seu DNI o bé el certificat d’empadronament. Per la seva banda, els joves que ja eren titulars i que, per tant, ja disposen del plàstic genèric del Carnet Jove, no caldrà que el renovin perquè ja disposaran automàticament de la versió digital del Carnet Jove de la Segarra a l’APP del CJ. D´altra banda, els joves també tindran l’opció de fer un ús financer del Carnet Jove a través d’imagin, la plataforma de serveis digitals impulsada per CaixaBank.

Joventut va iniciar en fase de prova pilot el Carnet Jove als ens locals el 2018 en un total de set municipis catalans. L’èxit de la iniciativa fa que Joventut l’hagi seguit estenent a nous municipis i comarques, com és el cas de la comarca de la Segarra.

Informació i imatge aportat pel Consell Comarcal de la Segarra.