Inici » Pianistes cerverins actuen en un concert d’intercanvi a Palafrugell

Pianistes cerverins actuen en un concert d’intercanvi a Palafrugell

Aquest passat cap de setmana una dotzena de pianistes de grau professional del Conservatori de Música de Cervera van viatjar fins a la localitat de Palafrugell fruit de la tornada de l’intercanvi amb el Centre Autoritzat d’Ensenyaments Artístics Professionals de Grau Professional l’Energia.

Els alumnes, al costat d’un nodrit grup de pares cerverins i els quatre professors que els acompanyaven van ser rebuts per l’alcalde de Palafrugell, Juli Fernàndez; van poder visitar Calella i fer el camí de ronda. I fins i tots els alumnes més agosarats es van banyar a la platja.

La tarda del dissabte va estar dedicada a treballar, ja que es va decidir interpretar obres a quatre mans amb grups mixtes entre alumnes de Cervera i Palafrugell, fet que va necessitar el seu temps d’assaig i classe per part del professorat.
No obstant això, hi va haver també un cert temps de gaudi, de conèixer altres joves amb les mateixes inquietuds i fer amistat. I després d’un sopar conjunt al mateix Centre l’Energia van tenir un espai per sortir conjuntament i gaudir de la localitat i els seus indrets més especials, abans de ser acollits per les famílies de Palafrugell.

El diumenge ens van oferir una visita i taller al Museu del Suro i després es va fer una prova de so prèvia al concert. Aquest va tenir lloc a les 12 del migdia a l’espai del centre dedicat a l’auditori. Els alumnes van tocar tant individualment com en formacions de piano a quatre mans. I cal felicitar tots els joves perquè es va veure un molt bon nivell i va ser el punt òptim per verificar que l’esforç diari en l’estudi de l’instrument té la seva recompensa.
Després del dinar de germanor al pati de l’Energia ofert per les famílies i una estona de gaudi on els alumnes van fer molt bona amistat entre ells, van tocar conjuntament el piano i fins i tot cantar plegats, la comitiva cerverina retornà cap a la capital segarrenca amb una molt grata vivència viscuda.

Cal felicitar els pares i alumnes pel seu esforç, a les famílies de Palafrugell per la seva rebuda i hospitalitat i a l’encantador tracte del professorat de Palafrugell -encapçalat per la seva directora emèrita, Rita Ferrer-.
Tots guardarem un magnífic record de l’experiència.

Informació i imatge aportada per Santi Riu (Conservatori de Cervera).