Inici » Ofrena floral a l’Espai Empremtes del cementiri de Cervera
Ofrena floral a l'Espai Empremtes del cementiri de Cervera

Ofrena floral a l’Espai Empremtes del cementiri de Cervera

En motiu del Dia Internacional de la Mort Gestacional i Perinatal, l’Associació Suport al Dol de Ponent ha organitzat un acte en memòria de totes les pèrdues perinatals, a l’Espai Empremtes del cementiri de Cervera, al qual han assistit el paer en cap, Joan Santacana, i el president del Consell Comarcal de la Segarra, Francesc…

El 15 d’octubre és el Dia Internacional per a la visibilització de la mort perinatal. Per aquest motiu l’entitat Suport al Dol de Ponent organitza actes simbòlics i de record. A l’Espai Empremtes del cementiri de Cervera ha tingut lloc una ofrena floral i la lectura de poemes i un text de record, en un acte íntim, amb l’assistència de poques persones i adaptat a les mesures sanitàries vigents.


Espai Empremtes
És un espai del cementiri de Cervera dedicat a recordar els fills que han mort durant l’embaràs (pèrdues gestacionals o perinatals). Està situat al centre del cementiri, on hi ha una olivera i una placa de record. L’espai el va condicionar la Paeria de Cervera a iniciativa de l’entitat Servei de Suport al Dol de Ponent. Es va presentar per la Diada de Tots Sants de l’any 2018.

Suport al Dol de Ponent
És una entitat sense ànim de lucre la missió de la qual és acompanyar les persones en dol per la pèrdua d’una persona estimada. Ofereix atenció individual i/o grupal per acompanyar en el procés d’adaptació a la pèrdua; ajuda per superar tot tipus de dols i també compta amb servei d’acompanyament al tram final de la vida.
Es coordina amb el Consell Comarcal de la Segarra i la Paeria de Cervera per oferir atenció a les famílies en dol a la comarca.

Cervera, 15 d’octubre de 2020.