Inici » Montse Milan guanya el Premi 7lletres amb “Manual de supervivència”
Montse Milan guanya el Premi 7lletres amb “Manual de supervivència”

Montse Milan guanya el Premi 7lletres amb “Manual de supervivència”

L’escriptora Montse Milan Moliné (Lleida, 1982) ha guanyat la 17a edició del Premi literari 7lletres, que es va lliurar el divendres 7 d’octubre en un acte organitzat al castell de Concabella.

El lliurament va anar a càrrec de mecenes del premi com Jordi Pujol, de Prefabricats Pujol;  representants de les entitats organitzadores: el president del Consell Comarcal de la Segarra, Francesc Lluch; la consellera comarcal de Cultura, Elisabet Jové; l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan; el regidor de Cultura de Tàrrega, Carlos Vílchez; el paer en cap de Cervera, Joan Santacana; la regidora de Cultura de la Paeria de Cervera, Mercè Carulla, i l’alcalde dels Plans de Sió, Xavier Pintó; i també el director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida Albert Turull.

Al llarg de la vetllada es va gaudir de la interpretació de l’espectacle poètic musical “Quatre parets fan una casa. Habitar, crear i morir a través del mapa literari català”, interpretat pels actors Marta Tricuera i Jep Barceló i la violinsta Alba Hinojosa.
També va tenir lloc una conversa entre la guanyadora del premi i la periodista i escriptora Anna Punsoda, membre del jurat.
I a l’espai on es va celebrar l’acte va lluir la instal·lació “Inspiració Infinita” de Sebastià Caus.


Premi 7lletres
 

En l’edició d’enguany, la dissetena, ha rebut un total de 38 exemplars. Per aquest motiu, l’alta participació, s’ha requerit la col·laboració d’un comitè de lectura que ha fet una primera selecció de les obres presentades que passen al jurat. En la present edició han estat seleccionats 16 originals. El jurat ha estat format per Alba Granell, Emili Bayo, Xavier Vidal, Josep Maria Rodríguez i Anna Punsoda. 

El premi, editat per Pagès Editors, té una dotació econòmica de 7.000 euros, cosa que el converteix en el més ben dotat de les Terres de Lleida. 

A les portes de la seva majoria d’edat, enguany 7lletres ha crescut incorporant, amb la signatura d’un conveni de col·laboració, els Ajuntaments dels Plans de Sió i de Tàrrega. S’incorporen, el primer, per haver col·laborat en aquesta iniciativa des dels seus inicis i ser el municipi al qual pertany l’Aranyó lloc de naixement de Pedrolo. A més, el castell de Concabella, també als Plans de Sió, acull l’Espai Pedrolo i el fons documental de l’escriptor. La coorganització amb l’Ajuntament de Tàrrega era un desig llargament perseguit que finalment s’ha pogut dur a terme. 

“7lletres. El premi literari i més coses” és una iniciativa del Consell Comarcal de la Segarra, la Paeria de Cervera, l’Ajuntament dels Plans de Sió i l’Ajuntament de Tàrrega.

 

La guanyadora del premi, Montse Milan Moliné

És mestra d’educació infantil. Com a escriptora s’ha format a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i al Laboratori de Lletres, també de Barcelona. 

S’ha donat a conèixer en el vessat d’escriptora en diferents col·laboracions i concursos literaris on ha guanyat els primers premis a Concurs de relats Setmana de la Lectura d’Esterri d’Àneu (2018 i 2019), amb La mort d’endins i Tercer acte; II Concurs de Microrelats de la Vall Fosca (2018 i 2020), amb Plof! i Aventura lèxica. A estat finalista a Premi Vent del Port (2018, 2019 i 2021), amb L’arengada, El davantal brut i El món sense Petrus Salinger.

Des del 2018, col·labora a la revista La Borrufa amb microrelats, poesia visual i ressenyes literàries.

Als afores, publicat per Voliana Edicions, és el seu primer llibre.

Informació aportada per 7lletres.