Inici » Mòduls d’acollida per a les persones nouvingudes
Mòduls d’acollida per a les persones nouvingudes

Mòduls d’acollida per a les persones nouvingudes

El Consell Comarcal de la Segarra ha reprès els mòduls d’acollida, un conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació de les persones estrangeres immigrades.

Els mòduls inclouen l’acompanyament, la formació i la certificació d’uns coneixements mínims per facilitar el fet de viure i treballar a Catalunya.

Els continguts a acreditar es divideixen en tres mòduls: un mòdul per aprendre català i castellà amb un mínim de 90 hores de formació en cadascuna de les dues llengües oficials, un mòdul sobre coneixements laborals amb una durada mínima de 15 hores i un tercer mòdul sobre coneixement de la societat catalana amb un mínim de 15 hores.

Formen part del servei de primera acollida que impulsa el Govern de Catalunya en col·laboració amb l’Administració local, els agents socials i diverses entitats especialitzades. L’objectiu és promoure l’autonomia personal de les persones estrangeres i catalanes retornades i la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania.
Des del Consell Comarcal de la Segarra es fan aquests mòduls des del Servei d’Immigració.
Aquesta setmana una vintena de persones han començat el curs de català de 90 hores, de forma presencial, a les instal·lacions del Centre d’Empreses Innovadores a Cervera.

El servei de primera acollida està cofinançat al 50% pel Fons Social Europeu de la Unió Europea. I, en part, aquest any el Consell Comarcal ha pogut comptar amb el finançament del “Pacto de Estado”. El “Pacto de Estado” és la unió d’un grup d’institucions, organitzacions i persones expertes que formulen i treballen iniciatives de tots els àmbits de la societat, majoritàriament contra la violència de les dones.

Informació i imatge aportada pel Consell Comarcal de la Segarra.

Cervera, 18 de novembre de 2020.