Inici » Més de 1.200 alumnes han participat al 1r Cicle de teatre escolar de Cervera
Més de 1.200 alumnes han participat al 1r Cicle de teatre escolar de Cervera

Més de 1.200 alumnes han participat al 1r Cicle de teatre escolar de Cervera

La representació de “La motxilla de l’Ada”, de la companyia Teatre al Detall, va cloure, dijous 10 de març, la primera edició del Cicle de teatre escolar de Cervera, que acaba amb una valoració molt positiva de tot l’alumnat que hi ha participat.

Entre el 18 de febrer i el 10 de març s’han representat tres obres, amb temàtiques diverses i per a totes les edats. Més de 1.200 alumnes, des de P-2 fins a 4t d’ESO dels centres educatius de Cervera, han assistit a les representacions i han pogut gaudir del teatre.

Les obres han estat “Fragile”, de l’actor cerverí Ferran Orobitg, que tracta de la malaltia del càncer; “Draps”, de Butai Produccions, basada en el plaer de la descoberta i la curiositat com a motors per a l’aprenentatge; i “La motxilla de l’Ada”, de Teatre al Detall, que parla de la identitat de gènere.

Els alumnes han pogut treballar aquestes temàtiques amb tota una sèrie de recursos pedagògics facilitats per la Regidoria de Cultura i el Pla Educatiu d’Entorn. En el cas de l’obra “Fragile”, a més, es va completar amb una xerrada informativa de la malaltia i les emocions a càrrec de professionals del CAP de Cervera.

El Cicle de teatre escolar és un projecte organitzat de manera conjunta entre la Regidoria de Cultura i el Pla Educatiu d’Entorn, amb el suport Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Segons la regidora de Cultura, Mercè Carulla, “la finalitat del projecte és atansar el teatre a l’alumnat dels centres educatius de Cervera, amb obres per a totes les edats i amb temàtiques d’interès que també puguin treballar a les escoles”.