Inici » L’OJC culmina el primer cap de setmana de concerts del Festival de Pasqua de Cervera

L’OJC culmina el primer cap de setmana de concerts del Festival de Pasqua de Cervera

L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC) ha culminat, diumenge 15 de novembre, el primer cap de setmana de concerts del Festival de Pasqua de Cervera amb l’estrena del programa “Danses del Segre”.

Aquesta és una obra encàrrec de l’OJC al compositor Rafael Moreno i està inspirada en el folklore autòcton, imatges del transcurs del riu Segre, des del seu naixement al Pirineu fins a acabar a la plana lleidatana. També s’ha interpretat l’obra del compositor Juan Francisco Ruiz, establert a Catalunya, “Concert per a Snare Drum i Cordes”, inspirada en la música de les festes populars.

Durant el matí, ha tingut lloc el concert del quartet de saxos del Conservatori Superior de Música del Liceu, Delia Quartet, que han interpretat obres de Salleras, Albéniz i Serra.

Tots els concerts del Festival de Pasqua d’enguany es retransmeten per streaming de forma oberta i gratuïta a través del web festivalpasqua.cat


El certamen de música clàssica catalana es perllonga un cap de setmana més

El divendres 20 de novembre es reprèn el Festival amb quatre concerts més. La Coral Ginesta ens aproparà els motets de Pau Casals i “El mirador” de Josep Vila.

Dissabte 21 de novembre tindran lloc dos concerts. A les 12 del matí, la mezzosoprano Mireia Pinto i el pianista Vladislav Bronevetzky, acompanyats per l’actriu Sílvia Bel, ens oferiran un maridatge de música i poesia amb obres de Toldrà i poemes de Carner.

Més tard, a les 20 hores, els espectadors connectats al web del certamen, podran viure la integral de les sardanes de Pau Casals. Per primera vegada en audició pública i fruit d’una feina de quasi deu anys, es podrà escoltar el treball de recopilació de les sardanes del mestre Pau Casals que ha realitzat l’Associació de Músics per la Cobla. Les sardanes de Pau Casals aniran acompanyades per importants exemples del repertori de sardanes d’Enric Casals i Juli Garreta, entre d’altres, fent un recordatori a compositors que enguany tenen celebracions especials com Robert Gerhard (Any Gerhard) i Fèlix Martínez Comín (Centenari del naixement). Josep-Maria Serracant farà uns comentaris previs a la interpretació de les sardanes de Pau Casals.

Finalment, clourà la desena edició del Festival de Pasqua, el recital de piano d’Alba Ventura, que tindrà lloc diumenge, 22 de novembre, a les 12.15 hores del matí. Alba Ventura és una de les intèrprets de piano amb més prestigi del panorama musical actual. El seu programa concebut pel Festival de Pasqua inclou peces de dos autors catalans que van compondre música culta a partir d’elements del folklore. Podrem escoltar les Sonates del pare Soler i els dos primers quaderns de la Suite Iberia d’Albéniz, obra d’una dificultat tècnica extrema. El concert també inclourà la popular Sonata “Alla turca” de Mozart.

El Festival de Pasqua, organitzat per la Paeria de Cervera, és un punt de trobada pel sector de la música clàssica a Catalunya i un aparador de la música clàssica que es fa a Catalunya.

Cervera, 16 de novembre de 2020.

Enllaç a la notícia al Telenotícies de TV3.