Inici » “L’Espill Encantat” es va interpretar a Guissona
"L'Espill Encantat” es va interpretar a Guissona

“L’Espill Encantat” es va interpretar a Guissona

El divendres 21 d’abril i en doble funció, per a escolars i públic general, el Teatre Municipal Ateneu de Guissona es va vestir de màgia per acollir “L’Espill Encantat”, una cantata de nova creació que convida el públic a viatjar a través del poder de la música.

L’obra, guanyadora dels Premis Josep Anselm Clavé 2020 del Cant Coral a Catalunya -com a millor espectacle, producció en directe-, està basada en el “Quadern de música” de Jaume Ferran, escriptor i fill predilecte de Cervera.
El text, escrit per Montse Pont i adaptat especialment per l’ocasió, i la música, composta per Jordi Castellà, conviden el públic a endinsar-se en una trama d’aventures protagonitzada per l’Ainet i el Mag Lletraferit. Amb la música com a eix conductor, els dos personatges han de salvar els orígens d’una ciutat preservant les seves tradicions i saviesa popular. I només hi haurà un camí per fer-ho: “interpretar una cançó màgica abans que surti la Lluna”.
 

“L’Espill Encantat” és una proposta artística interdisciplinària que combina la música, el teatre i la dansa. L’obra és fruit de la col·laboració entre diferents institucions i grups culturals de la comarca de la Segarra, i és una mostra de la força i la creativitat de la comunitat local. 

Un dels elements més destacats de l’espectacle fou la seva producció, que comptà amb un repartiment encapçalat per Ainet Jounou -jove actriu que podem veure a la pel·lícula “Alcarràs” de Carla Simón-, i Josep Ferrer -el Mag Lletraferit, alter ego de Jaume Ferran-.
Els acompanyaren Ruth Rius, Laura Cots i Àngels Cervelló com a cantants solistes, el cor d’alumnes de l’Escola Municipal de Música de Guissona, el cor d’escena “màgics” format per alumnes del Conservatori de Cervera, una orquestra de professors del mateix conservatori, diverses ballarines de l’Escola de Dansa Montse Esteve de Guissona i un grup de castellers de la colla Margeners de Guissona. Tots ells aportaren el seu talent i la seva passió per fer possible aquesta obra especial.
Xavier Hidalgo fou el responsable artístic i escènic, mentre que Jordi Castellà n’assumí la direcció musical. Per la seva banda, la direcció tècnica i la producció estigueren en mans de Marc Castellà.

Informació aportada per Santi Riu (Conservatori de Cervera).