Inici » L’atorgament del Premi Literari 7lletres s’ajorna al 18 de setembre al Castell de Concabella
L'atorgament del Premi Literari 7lletres s'ajorna al 18 de setembre al Castell de Concabella

L’atorgament del Premi Literari 7lletres s’ajorna al 18 de setembre al Castell de Concabella

El passat divendres 3 de juliol s’havia d’haver celebrat la Festa literària amb l’atorgament del premi 7lletres a un dels més de quaranta aspirants que es van presentar a la convocatòria del Premi, que va finalitzar el passat mes de març.

A causa del Decret d’alarma per la crisi de la Covid-19, l’elecció del guanyador i la celebració de la festa literària es va haver d’ajornar.

Les quatre institucions organitzadores del Premi literari (Consell Comarcal de la Segarra, Paeria de Cervera, Ajuntament de Plans de Sió i Fundació Pedrolo) han decidit emprendre de nou la tasca per a llegir cadascun dels exemplars presentats i celebrar amb un acte íntim l’entrega del Premi guanyador al Castell de Concabella el divendres 18 de setembre de 2020.

Premi literari 7lletres

Des de l’any 2006, l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal de la Segarra, la Regidoria de Cultura de la Paeria de Cervera, la Fundació Manuel de Pedrolo i més recentment l’Ajuntament de Plans de Sió  convoquen l’edició del Premi Literari 7lletres, amb una dotació econòmica de 7.000 euros, per a un recull de set relats, cosa que el converteix en el més ben dotat de les Terres de Lleida.

L’obra guanyadora és publicada per Pagès Editors.

El jurat està format per cinc membres estretament relacionats amb el món de les lletres.

Els guanyador han estat: 2006, Miquel de Palol (El Lleó de Böcklin); 2007, Jaume Ferrer (La llum dels orfes); 2008, Cèlia Sànchez-Mústich (No. I Sí); 2009, Mireia Companys (Venècies); 2010, Miquel Àngel Vidal (Jardí de gel); 2011, Xavier Vidal (Els elefants interiors); 2012, Carles Hac Mor (No eixuguis els plats); 2013, Leandre Iborra (Les mars perdudes); 2014, Alfred Quintana (Enmig de la melé); 2015, Xavier Ballester (Porexpan i polaroids); 2016, Teresa Saborit (Els llops ja no viuen als boscos); 2017, Oscar Palazón ( Els complements del nom); 2018, Francesc Duch (Altres mares); 2019, Susanna Batalla (Com ho sabeu, vosaltres, que sou vius?).

Cervera, 13 de juliol de 2020.