Inici » La VII Trobada de percussió reuneix un centenar de joves músics a Cervera
La VII Trobada de percussió reuneix un centenar de joves músics a Cervera

La VII Trobada de percussió reuneix un centenar de joves músics a Cervera

El Paranimf de la Universitat va acollir, el diumenge 26 de març, la VII Trobada de percussió de Catalunya, a la qual van participar un centenar d’alumnes de diferents escoles de música i conservatoris del país.

L’anterior trobada havia tingut lloc el 2019 a Vic i no s’havia tornat a engegar d’ençà de la pandèmia. 

Un centenar d’alumnes provinents de les escoles de música de Bellpuig, Esplugues, les Garrigues, Mollerussa, Tàrrega, Viladecavalls i les escoles i conservatoris de música de Cervera, Igualada, Manresa, Sabadell, Tarragona, Terrassa i Tortosa, al costat d’una quinzena de professors van compartir experiències, repertori i il·lusió en una jornada ben intensa.

Durant el matí es dugueren a terme tallers de percussió corporal -a càrrec de Sílvia García de Ves-, Cercle de Percussió -Pau Gimeno- i Kalimbes -a càrrec de Robert Armengol.

I a la tarda culminà la trobada amb un concert al Paranimf de la Universitat de Cervera amb la mostra dels tallers del matí, així com amb la interpretació de dues bandes sonores arranjades especialment per Carles Gumí per a aquesta ocasió.

Finalment el centenar d’alumnes se situaren damunt de l’escenari per fer una mostra de percussió corporal, exemplificant que el futur d’aquesta especialitat instrumental està més que assegurat.

Cal donar les gràcies a la professora de percussió del centre, Aleydis Serra, i al claustre de professorat del Conservatori per haver pogut organitzar una activitat d’un volum com aquesta, que a més repercuteix també en establiments cerverins i ajuda a la dinamització de la ciutat.

 

Informació aportada per Santi Riu (Conservatori de Cervera).