Inici » La pianista del Conservatori de Cervera Alèxia Escudero va participar al concert final del VIII Esmuc Piano Fòrum
La pianista del Conservatori de Cervera Alèxia Escudero va participar al concert final del VIII Esmuc Piano Fòrum

La pianista del Conservatori de Cervera Alèxia Escudero va participar al concert final del VIII Esmuc Piano Fòrum

El dissabte 25 de febrer va tenir la 8a edició de l’ESMUC Piano Fòrum a Barcelona, una cita a la qual estigueren presents bona part dels professors de piano del Conservatori de Cervera.

En aquesta edició s’abordà un cim artístic de la música occidental que esdevé essencial i necessari per a la formació pianística, tant pel que fa a la vessant tècnica de l’instrument com per a la comprensió del llenguatge del sistema tonal: el Clave ben temperat de J. S. Bach. 

Durant la jornada i per ampliar la diversitat de perspectives que aquesta obra ens ofereix, des del piano i el clavicèmbal, el Fòrum comptà amb les presentacions de Vladislav Bronevetzky i Luca Gugliemi, professors de l’ESMUC. Hi hagué també un Concert Homenatge a Alícia de Larrocha, a càrrec d’estudiants de l’ESMUC, així com un col·loqui vers Alícia de Larrocha, de qui enguany se celebra el centenari.

El concert de cloenda d’enguany anà a càrrec d’estudiants dels conservatoris i les escoles de música de Catalunya i s’interpretà l’obra de Bach. La pianista Alèxia Escudero, alumna del Conservatori de Cervera, interpretà el Preludi i Fuga en si bemoll menor, corresponent al primer volum del Clave ben temperat, en una sala força plena i amb molt bon acolliment. 

Sens dubte, una bona manera d’ampliar horitzons pedagògics per al professorat i un primer tast de l’Escola Superior de Música de Catalunya per als nostres joves alumnes.

Informació i imatge aportat per Santi Riu (Conservatori de Cervera).