Inici » La Passió de Cervera reviu amb una nova temporada d’èxit
La Passió de Cervera reviu amb una nova temporada d’èxit

La Passió de Cervera reviu amb una nova temporada d’èxit

Després de dos anys d’aturada per la pandèmia, el 2022 ha suposat el retorn de les representacions de La Passió de Cervera i ho han fet per la porta gran: un èxit de públic en totes les funcions i la superació del desafiament de recuperar l’elenc organitzatiu i artístic.

En total han estat sis funcions al Gran Teatre de La Passió: una per setmana del 27 de març al 30 d’abril. Cada una de les funcions ha aconseguit congregar un gran nombre de públic procedent de diversos punts de Catalunya i que ha suposat l’assistència final de milers d’espectadors al llarg d’aquesta temporada.

Una altre repte superat ha estat el de recuperar el nombrós equip organitzatiu i artístic que requereix un espectacle d’aquestes dimensions. Més de 300 persones han format part d’aquest gran elenc amb el desafiament afegit de renovar les sinèrgies de treball després d’aquesta llarga aturada.

Enguany també s’han presentat diverses novetats.  A nivell escenogràfic, s’han estrenat diferents elements elaborats per l’equip artístic i que han atorgat més vistositat a les escenes d’Herodes i Pilats.

A nivell textual també s’han implementat millores amb canvis a diferents parts del text per fer les representacions més reduïdes en durada de forma global i també donar més fluïdesa als diferents quadres.

D’aquesta manera, segons l’equip de La Passió de Cervera, “les funcions s’han ajustat a les noves formes de veure cultura al segle XXI, on el públic agraeix el dinamisme”. Així, la representació “es va adaptant a aquests nous llenguatges per tal d’apropar-nos cada vegada més al tarannà de l’educació i l’expressió dels valors moderns”.

Unes noves representacions de La Passió que també han tingut l’al·licient de comptar amb una coral i dansa en directe i amb un dels escenaris més grans de Catalunya.

La Passió de Cervera és una de les més multitudinàries i antigues de Catalunya, atès que la seva història es remunta a l’any 1477, convertint-se així en la Passió més antiga d’Europa. A més, arriba a mobilitzar més de 300 persones entre equip artístic i tècnic.


La Passió de Cervera, un referent a nivell europeu

Més de cinc-cents anys d’història converteixen a les representacions de la Passió de Cervera en la més antiga del món, situant documentalment el seu naixement l’any 1477.
Davant la importància històrica i social, l’any 1969, les representacions de La Passió de Cervera es declararen d’interès públic.

L’èxit ha estat constant de llavors ençà i, malgrat que el text continua essent el mateix, l’escenificació ha sofert innombrables millores i la direcció artística s’ha professionalitzat. S’han incorporat dos escenaris laterals al Gran Teatre de La Passió que ofereixen una visió espectacular amb els 40 metres totals de boca d’escenari, essent el teatre amb la boca més gran d’Espanya i la tercera d’Europa.

La construcció de decorats corporis en el 90% de les escenes, els quals ofereixen una espectacularitat realista a tots els espais, i combinen recordant la bellesa històrica dels grans antics decorats de paper que encara es conserven en algunes escenes. Amb la renovació de l’apartat luminotècnic totalment digitalitzat, s’ofereix un ambient determinat en cada ocasió, conjuntament amb el so, també digitalitzat, que realça amb més potència i qualitat sonora les escenes de l’espectacle. La nova elaboració del vestuari; reproducció fidel a la indumentària del temps.

Els efectes especials introduïts amb gran espectacularitat fan que l’espectador gaudeixi d’un espectacle complert en tots els sentits. Tot això, i la col·laboració de 300 persones a l’escenari, configuren un espectacle àgil i modern, oferint una visió espectacular i realista de les tradicionals representacions de La Passió de Cervera. 

Informació i imatge aportat pel Patronat de la Passió de Cervera.