Inici » La Passió de Cervera presenta el cartell i les novetats de la temporada 2024
La Passió de Cervera presenta el cartell i les novetats de la temporada 2024

La Passió de Cervera presenta el cartell i les novetats de la temporada 2024

Ja falten poques setmanes per a l’inici de les representacions de La Passió de Cervera, que el diumenge 14 de gener ha donat a conèixer algunes de les novetats d’aquesta edició.

Per una banda, s’ha presentat oficialment la imatge d’enguany. Un cartell realitzat per la dissenyadora cerverina Anna Domenjó. L’artista argumenta que ha confeccionat un cartell que defineix com a “més impactant i publicitari”. A partir d’una imatge d’una escena molt concreta de la Passió (el penjament de Judes), s’ha buscat simplificar la imatge a la màxima expressió, sense perdre la representació de l’escena. D’aquesta manera, s’han deixat només les línies base, tot buscant les llums i les ombres (de la mateixa manera com és la història bíblica, la part bona/positiva i la part més trista/negativa).

Pel que respecta al color, s’han utilitzat 4 colors plans, com a taques, sense ombres, donant-li així una contundència més marcada de l’escena. Els colors més clars, blau clar i groc, marquen les llums de la imatge. El blau fosc, les ombres. El blanc remarca l’expressió del personatge: la mà, la cara i la corda al voltant del coll (que vindria a ser la part més important de l’escena). El color vermell del fons, a part de ressaltar i remarcar la imatge central, ve a representar la sang com a vida, la força.

Anna Domenjó és tècnica superior d’Arts Plàstiques i Disseny en Gràfica Publicitària des de l’any 2OOO. Ha fet nombrosos treballs, entre els quals destaquen els realitzats per a l’Agència Catalana de Patrimoni, la Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya, el Museu Comarcal de Cervera i també pel Museu de Balaguer, el Festival de Pasqua de Cervera, etc.

La Passió estrenarà temporada amb diverses novetats

Com cada any, el Patronat de la Passió treballa intensament per millorar la representació i seguir ampliant i fidelitzant públic.

Per aquesta raó, aquest 2024 s’amplia la direcció artística amb 5 membres: s’incorpora Tate Bonjoch, Jaume Mercadé i Jaume Rossich, que s’afegeixen a Gemma Palà i Mariona Dalmases. D’aquesta manera, els diversos directors es repartiran funcions en l’apartat artístic i tècnic, per poder detallar més les escenes en tots els àmbits escènics.

Enguany, també se segueix amb l’aposta de renovar i millorar una gran quantitat de material tècnic, sobretot pel que fa a la il·luminació.
També s’incorporaran nous personatges i s’està treballant el la dinamització de la tercera part de l’obra. En aquest sentit, des de fa dos anys, la direcció de La Passió s’ha esforçat en donar més dinamisme a la representació i ja s’han fet renovacions i millores importants a la primera i segona part. Ara, ja es treballa en la tercera i última per deixar tota la funció enllestida i modernitzada.

Les entrades anticipades ja estan disponibles

Ja estan disponibles les entrades anticipades per les representacions de La Passió de Cervera del 2024 i es poden adquirir a través del web oficial (www.lapassiodecervera.com). Les representacions de 2024 començaran el 17 de març i també hi haurà funcions els dies 23 i 29 de març i 6, 13 i 20 d’abril de 2024.
La Passió de Cervera és una de les representacions més multitudinàries i antigues de Catalunya, donat que la seva història es remunta a l’any 1477, convertint-se així en la Passió més antiga d’Europa. La Passió compta en les seves representacions amb un nodrit nombre d’actors i actrius que donen vida als diferents personatges i que, en total, arriba a mobilitzar a més de 300 persones entre equip artístic i tècnic.


La Passió de Cervera, un referent a nivell europeu

Més de cinc-cents anys d’història converteixen a les representacions de la Passió de Cervera en la més antiga del món, situant documentalment el seu naixement l’any 1477. Davant la importància històrica i social, l’any 1969, les representacions de La Passió de Cervera es declararen d’interès públic.

Informació i imatge aportat per l’Àrea de Comunicació de la Passió de Cervera.