Inici » La Paeria organitza dues xerrades sobre la importància de l’educació i la interculturalitat
La Paeria organitza dues xerrades sobre la importància de l’educació i la interculturalitat

La Paeria organitza dues xerrades sobre la importància de l’educació i la interculturalitat

Aquest passat cap de setmana, les Regidories d’Acció Social i Ciutadania i Joventut van organitzar, juntament amb l’Associació de Senegalesos de Cervera, dues xerrades sobre la importància de l’educació i la interculturalitat, dirigides a famílies d’origen senegalès, malià i gambià.

Les xerrades van ser impartides per membres de la Coordinadora d’Associacions Senegaleses de Catalunya (CASC).

La primera, realitzada el divendres a l’Espai Jove “El Racó”, es va adreçar a un total de 20 joves, que van expressar les dificultats amb què es troben quan finalitzen la formació obligatòria. També es va posar en valor que cal seguir formant-se per tal d’aconseguir que, en aquesta societat, les famílies d’origen nouvingut tinguin persones de referència de la seva cultura en diferents àmbits a Catalunya. 

L’acte va comptar amb una breu presentació del dinamitzador de l’Espai Jove “El Racó”, la tècnica comarcal de l’Oficina Jove de la Segarra i la participació d’un representant del claustre de l’Institut Antoni Torroja.

Pel que fa a la sessió de dissabte, es va dur a terme a l’Auditori Municipal, on una quarantena de famílies i joves del Senegal, Mali i Gàmbia van posar de manifest la necessitat de sumar esforços amb la Paeria per tal d’aconseguir una societat més inclusiva.

Durant la presentació de l’acte, el paer en cap i regidor d’Acció Social i Ciutadania, Joan Santacana, va posar en valor “la riquesa cultural de Cervera, entenent-la com la comunitat que uneix el conjunt de ciutadans i ciutadanes”.

Tant des de la Regidoria d’Acció Social i Ciutadania com de la de Joventut, es fa una valoració molt positiva de la realització d’aquestes xerrades i es confia que siguin el punt de partida d’una col·laboració més estreta entre la Paeria de Cervera i el conjunt de comunitats de persones nouvingudes.