Inici » La Paeria ha organitzat el curs “Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic” a Cervera
La Paeria ha organitzat el curs "Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic" a Cervera

La Paeria ha organitzat el curs “Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic” a Cervera

Des de la Regidoria de Ciutadania, Acció Social i Salut s’ha impartit el curs “Mòdul C: coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic”, una formació gratuïta vinculada a l’acollida de persones nouvingudes a Cervera, en què van participar una desena de persones.

La formació, que es va impartir els dies 1, 2 i 3 de desembre, a més de tractar aspectes administratius, va donar a conèixer serveis de la ciutat: la biblioteca, el Museu, l’espai expositiu Marc Márquez, el Centre d’Acollida Turística, el Racó Jove, el CAP, i Joventut i el SIAD del Consell Comarcal.

També se’ls va oferir, per part de la Regidoria de Turisme de la Paeria, una visita guiada per conèixer el patrimoni monumental de la ciutat: Sindicat, Universitat, església de Santa Maria…

El curs està finançat per la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme de la Generalitat.  

Imparteix els coneixements necessaris per a l’accés i el manteniment de la regularitat administrativa necessària per viure a Catalunya. A més de coneixements de geografia, història, educació, salut, cultura i participació, serveis socials, el món associatiu, drets i deures i informes d’estrangeria. 

La formació en Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic – Mòdul C s’insereix en el bloc de formació que preveu la Llei d’acollida de les persones estrangeres immigrades i les retornades a Catalunya i forma part del Servei de Primera Acollida1. Aquest servei, considerat com l’eix central de les accions d’acollida a Catalunya, pretén donar una primera oportunitat per adquirir unes habilitats bàsiques per poder arribar a ser persones autònomes personalment.