Inici » La Paeria ha instal·lat plaques solars per subministrar els equipaments esportius
La Paeria ha instal·lat plaques solars per subministrar els equipaments esportius

La Paeria ha instal·lat plaques solars per subministrar els equipaments esportius

La setmana passada van finalitzar els treballs d’instal·lació de les plaques solars fotovoltaiques a la teulada de la piscina coberta, que juntament amb el nou sistema d’aerotèrmia per a la producció d’aigua calenta sanitària centralitzada, permetrà millorar l’eficiència energètica i un considerable estalvi econòmic en les instal·lacions esportives municipals.

Les actuacions han tingut un cost total de 166.178 euros, que es finança a través d’una subvenció de la Diputació de Lleida de 206.000 euros.

Aquestes actuacions han consistit en:

– Una nova instal·lació de producció d’aigua calenta sanitària (ACS) centralitzada, situada a l’edifici de la piscina coberta, que consisteix en una unitat aerotèrmica de 43 kW destinada a donar servei als vestidors de la piscina coberta i als del pavelló polivalent. També s’ha previst que en un futur aquest sistema pugui donar servei als vestidors del nou pavelló.

– Una instal·lació solar fotovoltaica de 80 kW, col·locada aprofitant la superfície de la teulada de la piscina coberta, que està destinada a cobrir part del consum elèctric de la nova unitat aerotèrmica de producció d’ ACS així com la resta de consums de l’edifici de la piscina coberta.

El sistema es va plantejar inicialment per proveir amb energies renovables el futur pavelló poliesportiu. La proposta inicial s’ha replantejat per millorar l’eficiència i estalviar en les instal·lacions esportives ja existents (pavelló polivalent i piscines), tot i que també manté la previsió per poder donar servei al nou pavelló poliesportiu.

Segons la regidora de Medi Ambient, Mercè Carulla, “amb la implantació d’aquests nous sistemes, el complex esportiu de Cervera esdevé pioner en eficiència energètica i estalvi”. En un futur no es descarta instal·lar també plaques fotovoltaiques en altres edificis municipals.

D’altra banda, la mateixa regidora de Medi Ambient, Mercè Carulla, i el regidor de Mobilitat, Jordi Pons, destaquen la gran implantació de plaques fotovoltaiques per a l’autoconsum que ha tingut Cervera per part dels particulars i la bona acollida de la bonificació de l’IBI aprovada amb una trentena de sol·licituds fins el dia d’avui.