Inici » La Paeria de Cervera vol recuperar les galeries funeràries de la plaça del Fossar
La Paeria de Cervera vol recuperar les galeries funeràries de la plaça del Fossar

La Paeria de Cervera vol recuperar les galeries funeràries de la plaça del Fossar

El paer en cap, Jan Pomés, i la regidora de Patrimoni Historicoarqueològic, Montse Closa, s’han reunit amb el responsable de béns immobles del Bisbat de Solsona, Carles Freixes, i el rector de la parròquia de Cervera, Mn. Xavier Romero, als quals han proposat treballar de manera conjunta per recuperar i fer visitable l’espai.

Des del Bisbat de Solsona i la Parròquia de Cervera s’ha vist amb bons ulls la proposta de rehabilitar les antigues galeries funeràries del temple de Santa Maria.

Segons el paer en cap, Jan Pomés, “Cervera disposa d’un espai únic, que es vol obrir al públic per convertir la plaça del Fossar en un atractiu turístic únic i diferenciador al centre de Catalunya”.

La plaça del Fossar havia estat el cementiri de l’església gòtica de Santa Maria, que es troba just al costat i que hi té accés a través de l’antiga portalada dedicada a Sant Martí.
A la plaça també s’hi troba l’església barroca dels Dolors, que actualment està cedida al culte de la comunitat de cristians coptes de la Segarra. 

Així mateix, en la trobada entre la Paeria de Cervera i el Bisbat de Solsona també s’ha tractat, entre altres temes, la restauració de l’antic convent de Sant Francesc.