Inici » La Paeria valida les deu propostes dels Pressupostos Participatius
La Paeria valida les deu propostes dels Pressupostos Participatius

La Paeria valida les deu propostes dels Pressupostos Participatius

Una comissió tècnica, formada per personal de diferents àrees de la Paeria de Cervera, ha validat els deu projectes escollits per la ciutadania, el passat mes de desembre, en la sessió de priorització dels Pressupostos Participatius 2023.

La validació és el pas per determinar si les propostes escollides compleixen els criteris establerts en el procés i poden passar a la fase de votació. Entre els criteris cal destacar, entre d’altres, que han de ser projectes amb un cost inferior als 50.000 euros, que s’han d’executar en béns de propietat municipal, han de ser viables tècnicament… 

Els projectes validats són els següents: 

Augmentar la zona d’ombres a la piscina municipal. Pressupost de 16.500 euros per instal·lar 10 umbracles de 3×5 metres cadascun. 

Adequar l’estat del ferm del carrer Tarròs. Cost de 43.961 euros per arranjar una superfície de 364 m2

Dotar l’Auditori Municipal d’un projector per a activitats audiovisuals. L’adquisició d’un projector i la seva col·locació a la zona del galliner té un cost de 9.623 euros.

Substituir els arbres de l’avinguda de Prat de la Riba i el carrer Montoliu per una tanca vegetal. Inversió de 44.368 euros per arrencar 152 pins, traslladar els arbres, gestionar les restes vegetals i adequar el terreny.

Adequar l’estat del ferm del passatge Emsesa. Cost de 38.043 euros per arranjar una superfície de 315 m2

Incorporar elements multijocs als parcs infantils. La col·locació de vuit nous elements en diferents parcs costa 27.880 euros. 

Cobrir una de les pistes de pàdel té un pressupost de 30.000 euros. 

Posar barana a l’aparcament del cementiri, al marge sobre la carretera d’Agramunt, costa 10.883 euros. 

Reparació de la pista poliesportiva del camí dels Pagesos. El recobriment de la pista de formigó i la instal·lació de dos porteries representa una inversió de 28.199 euros.

Enjardinar el passeig de l’Estació. L’actuació, d’un pressupost de 20.086 euros, preveu el treball d’arrencar soques mortes, tallar arbres malmesos, obrir rases per als tubs de reg nou, el muntatge del reg, la plantació i proteccions amb malla.

Podeu consultar l’informe de validació definitiu de propostes en aquest enllaç.

Aquestes deu propostes són les que la ciutadania podrà escollir en la següent fase del procés: la votació, que es realitzarà entre el 20 de febrer i el 5 de març.

Pressupostos Participatius Cervera 2023

El Pressupost Participatiu és un mecanisme de participació ciutadana directa, mitjançant el qual la ciutadania pot proposar i decidir sobre el destí d’una part dels recursos municipals, establint així un canal efectiu de democràcia participativa.
Els pressupostos municipals de la Paeria de Cervera de l’any 2023 preveuen incloure una partida, dotada de 50.000 euros, per tal que la ciutadania pugui decidir en què s’inverteixen, prenent així el protagonisme d’una part de la gestió municipal.
El procés del Pressupost Participatiu té diverses fases entre els mesos d’octubre de 2022 i març de 2023.