Inici » La Paeria de Cervera avança en la incorporació de la perspectiva de gènere a la política municipal
La Paeria de Cervera avança en la incorporació de la perspectiva de gènere a la política municipal

La Paeria de Cervera avança en la incorporació de la perspectiva de gènere a la política municipal

La Paeria va organitzar la sessió formativa “Polítiques públiques i perspectiva de gènere”, impartida per La Segarrenca – Associació per a la Igualtat, en un format taller, de dos hores de durada, el dijous 27 de maig.

La formació estava adreçada a la totalitat de regidors i regidores del Consistori, atès que la perspectiva de gènere s’ha d’incorporar, de manera transversal, en totes les Regidories.

Es van contextualitzar les desigualtats de gènere i caracteritzar la societat patriarcal, conèixer el vocabulari que s’utilitza, analitzar tòpics i estereotips, i debatre al voltant de les conseqüències del patriarcat. Pel que fa a la part més específica per a l’Administració Local, es va donar a conèixer el marc normatiu català, analitzar i  debatre sobre possibilitats i límits en els ajuntaments, i conèixer iniciatives d’altres municipis i estudiar els pros i contres de la seva adaptació en clau cerverina.

La sessió va anar a càrrec de La Segarrenca – Associació per a la igualtat de la Segarra, una entitat cerverina de llarga trajectòria en la lluita contra les opressions del patriarcat i espai de reflexió al voltant de les desigualtats de gènere.

La formació ha estat una iniciativa de la Regidoria de Polítiques Feministes i LGBTI+, amb l’objectiu de plantejar una primera aproximació a la perspectiva de gènere a la Paeria i anar-la introduint, de manera tranversal, en totes les Regidories i espais de treball municipals.

La regidora de Polítiques Feministes i LGBTI+, Mireia Brandon, destaca “la importància que els càrrecs electes, com a responsables de les polítiques públiques del nostre municipi, agafem consciència i sensibilitat pel que fa a la perspectiva de gènere en el marc de l’Administració local.”