Inici » La Paeria aprova la nova regulació de l’aparcament a la zona centre de Cervera
La Paeria aprova la nova regulació de l’aparcament a la zona centre de Cervera

La Paeria aprova la nova regulació de l’aparcament a la zona centre de Cervera

El Ple de la Paeria de Cervera, en la sessió ordinària del dijous 20 de maig, va aprovar, entre altres propostes, l’ordenança reguladora de l’estacionament de vehicles a la via pública, que facilitarà l’accés a la zona centre de la ciutat.

El passat mes de gener, la Paeria de Cervera va aprovar l’extinció del contracte amb l’empresa concessionària que gestionava els parquímetres de la ciutat amb un sistema de màquines expenedores de tiquets de control horari que havia quedat obsolet.

Ara la gestió va a càrrec de la Paeria, i la Regidoria de Mobilitat ha revisat la regulació de la zona blava. La finalitat és facilitar la rotació de vehicles perquè hi hagi més disponibilitat d’aparcament al centre. L’aparcament de vehicles serà gratuït i amb un sistema de limitació horària, 90 minuts com a màxim, de dilluns a divendres, entre les 9 i les 13 hores i les 17 i les 20 hores.

La nova regulació permetrà més agilitat, facilitat i freqüència en l’accés de persones i vehicles al centre de la ciutat, la qual cosa comportarà una millora per a residents i comerciants de la zona.

La proposta es va aprovar amb 11 vots a favor (4 ERC, 3 Junts, 2 CUP i 2 PSC) i 2 en contra (SIF).

Una altra proposta de millora de la mobilitat que es va aprovar és la modificació de l’ordenança general de circulació del municipi, amb la finalitat de regular l’ús dels vehicles de mobilitat personal (VMP).

El VMP és el vehicle d’una o més rodes dotat d’una única plaça i propulsat exclusivament per motors elèctrics que poden proporcionar-li una velocitat màxima d’entre 6 i 25 km/h. La persona que l’utilitza té la consideració de conductor als efectes de la normativa de trànsit. L’edat permesa és a partir de 15 anys i és obligatori utilitzar casc. Han de circular per la calçada (no per les voreres). Per les vies amb prioritat per als vianants poden circular-hi, sempre adaptant la velocitat del patinet a la de les persones.

Aquestes normes s’introduiran a l’ordenança de circulació de Cervera, la modificació de la qual es va aprovar amb  11 vots a favor (4 ERC, 3 Junts, 2 CUP i 2 PSC) i 2 abstencions (SIF).

 

Al Ple també es van aprovar dos convenis amb el Consell Comarcal de la Segarra: el de polítiques en matèria de joventut i el Contracte Programa 2021 en matèria de migracions i ciutadania, i un conveni amb el Departament d’Ensenyament en matèria de Serveis Educatius per a l’any 2021.

L’adhesió de la Paeria de Cervera al Tractat d’Abolició de les Armes Nuclears (TPAN) es va aprovar per unanimitat, amb 13 vots favorables.

 

El Ple ordinari es va tornar a celebrar a la Sala de Plens de la Paeria, mantenint les distàncies de seguretat, i es va emetre en directe per Youtube.  Accedint al canal de Youtube de la Paeria de Cervera es pot visualitzar el Ple del dia 20 de maig de 2021 i també els anteriors.