Inici » La Paeria activa el domini cervera.cat
La Paeria activa el domini cervera.cat

La Paeria activa el domini cervera.cat

La Regidoria de Polítiques Digitals ha recuperat la gestió del domini cervera.cat i l’ha activat amb la finalitat d’homogeneïtzar tots els portals públics del municipi, reduir les despeses i optimitzar-ne la gestió.

Des de la creació del domini .cat, l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) ha gestionat els dominis que fan referència als noms de tots els municipis del territori català, entre els quals cervera.cat, que no s’havia utilitzat mai. Ara la gestió s’ha traspassat de l’AOC a la Paeria de Cervera, que ha activat el domini.

En la Diagnosi dels serveis digitals de la Paeria, feta pel desenvolupador i editor de webs cerverí Marc Celeiro el passat mes d’agost, es va marcar com un dels problemes principals la dispersió de webs i de dominis. També es va indicar que no s’utilitzava un sistema estàndard i unificat en aquest conjunt de serveis web, a diferència del que passa a la majoria de municipis catalans.

Per aquest motiu es va creure necessària la recuperació de la gestió del domini cervera.cat per part de la Paeria i la seva posterior activació, amb dos objectius ben clars:

Aconseguir l’homogeneïtzació de tots els portals públics de la ciutat, agrupant-los sota un mateix domini. Això permet conèixer, de primera mà, totes aquelles webs que són oficials i evitar confusions per part de la ciutadania.

Reduir les despeses i el temps de gestió en dominis amb l’esborrament de tots aquells que s’han anat creant al llarg dels darrers anys.