Inici » La Junta Local de Seguretat de Cervera fa balanç de l’any 2023
La Junta Local de Seguretat de Cervera fa balanç de l’any 2023

La Junta Local de Seguretat de Cervera fa balanç de l’any 2023

En la reunió, que va tenir lloc a la Paeria de Cervera el dia 14 de desembre, es va destacar que el municipi manté un índex baix de fets delictius, amb una incidència per sota de la mitjana del conjunt de Catalunya.

L’any 2023 els fets delictius a Cervera tenen una incidència del 57,3% per cada 1.000 habitants, per sota de les dades de la regió de Ponent, amb una incidència del 59,2 %, i lluny de les dades del conjunt de Catalunya, que són del 77,1%.
Aquestes dades indiquen que, malgrat l’existència d’incidents puntuals, el nivell de seguretat del municipi està per damunt de la mitjana de Catalunya. Pel que fa a la tipologia dels delictes, es va destacar que aquest any hi ha hagut un increment de les estafes per Internet.

La Junta Local de Seguretat de Cervera està integrada per comandaments dels Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil, Policia Local, Bombers, Agents Rurals i Protecció Civil del Consell Comarcal, i representants polítics del Departament d’Interior, la delegació del Govern de la Generalitat, la subdelegació de l’Estat i la Paeria de Cervera.
En representació de la Paeria van assistir a la reunió el paer en cap, Jan Pomés; la regidora de Seguretat Ciutadana, Montse Closa; el regidor de Protecció Civil, Xavier Gras; i el regidor de Serveis Municipals, Antonio Delgado. Per part de la Generalitat, la delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés, i el director general de Coordinació de les policies locals, Marc Costa.

Durant la sessió, en què es va destacar la bona coordinació entre institucions i l’augment de la resolució de les incidències, els diferents cossos de seguretat van resumir la seva activitat durant el 2023.

La Policia Local de Cervera va presentar l’informe amb totes les actuacions realitzades en matèria de seguretat ciutadana, trànsit, assistencial, administrativa, accidents, civisme i mediació.

Els Mossos d’Esquadra van exposar les incidències en seguretat ciutadana, el nivell de resolució dels delictes produïts i el nombre de detencions de les persones autores. Van destacar l’increment d’estafes per Internet a particulars.

Els Bombers van afirmar que el 2023 no hi ha hagut cap incendi important, tot i les condicions adverses a causa de l’episodi de sequera.

Els Agents Rurals van destacar un increment dels incidents a les carreteres relacionats amb la fauna. 

Pel que fa a la Guàrdia Civil van incrementar les inspeccions de control als establiments comercials per exigir-los el compliment de les normatives vigents. 

Protecció Civil del Consell Comarcal de la Segarra va tractar sobre les activacions dels plans d’emergència al llarg de l’any 2003 i les seves tasques de suport i assistència al municipi de Cervera.