Inici » La Jove Orquestra Nacional de Catalunya inaugura el Festival Internacional de Música de Cervera
La Jove Orquestra Nacional de Catalunya inaugura el Festival Internacional de Música de Cervera

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya inaugura el Festival Internacional de Música de Cervera

La 42a edició de la Càtedra Cervera Emili Pujol es va obrir, diumenge 16 juliol, amb el tradicional concert inaugural, a càrrec de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), que va omplir de gom a gom el Paranimf de la Universitat.

L’orquestra fou dirigida per Giuliano Carmignola, un dels violinistes barrocs més reconeguts. El violinista italià és deixeble de personalitats com Nathan Milstein o Henryk Szeryng i ha treballat amb directors tan importants com Claudio Abbado, Ottavio Dantone o Christopher Hogwood.
En el concert es van interpretar obres de Bach i Vivaldi.
Imatge del concert (foto Jordi Prat).

L’acte d’inauguració va comptar amb les intervencions del paer en cap, Jan Pomés; el director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Albert Turull; el vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Agustí Jiménez; i la directora de la Càtedra Cervera, Estefania Balcells.
Imatge dels parlaments (foto Jordi Prat).

El Festival de música ofereix, entre el 16 i el 22 de juliol, un total de 10 concerts en diferents espais.
Forma part de la 42a Càtedra Cervera Emili Pujol, juntament amb el Curs internacional de música i la Fira de Lutiers, que converteixen la ciutat en l’epicentre de la música clàssica del país i tot el sud d’Europa.