Inici » La Fira del Pa i el Cereal s’agermana amb la Fira de l’Oli
La Fira del Pa i el Cereal s’agermana amb la Fira de l’Oli

La Fira del Pa i el Cereal s’agermana amb la Fira de l’Oli

Els certàmens firals de Cervera i les Borges Blanques van fer efectiu el seu agermanament, dissabte 22 de gener, en el marc de la 59a Fira de l’Oli de les Garrigues, en un acte presidit pel conseller d’Economia, Jaume Giró.

L’acte fou apadrinat per la influencer gastronòmica Dolors Mateu i el periodista Pepe Antich, ambaixador de l’Oli de Qualitat de Catalunya 2022. També va rebre el suport i va comptar amb la presència de representants del Gremi de Forners de les Terres de Lleida. 

L’agermanament de les dos fires va anar a càrrec del paer en cap de Cervera, Joan Santacana, i l’alcaldessa de les Borges, Núria Palau. 

Joan Santacana va definir l’oli i el pa com “una de les menges més senzilles i delicioses del món” formada per dos aliments “ancestrals” que “es consumeixen a tot el planeta i no tenen fronteres” i, per tant, “són per qualitat, per història i per extensió patrimoni de tothom”.
El paer en cap va agrair l’acollida i va convidar tothom, els dies 21 i 22 de maig, a la nova edició de la Fira del Pa i el Cereal de Cervera. 
Podeu llegir el discurs sencer en aquest enllaç.

Per la seva banda, l’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, va desitjar “que això sigui el principi d’una gran col·laboració entre ciutats i que siguem capaços de trobar sinèrgies d’entesa i projectes compartits que beneficiïn les dues capitals i contribuïm a generar més benestar, progrés i qualitat de vida per a les respectives poblacions”.

Una vegada agermanades, les dos fires participaran en projectes de difusió conjunts i col·laboraran en la seva promoció. En aquest sentit, la Fira del Pa i el Cereal de Cervera ha disposat d’un estand a la  Fira de l’Oli, del 21 al 23 de gener, des d’on ha promocionat també l’oferta turística, cultural, festiva i econòmica del municipi de la mà de Turisme Cervera i la Regidoria de Promoció Econòmica. 

La Fira del Pa i el Cereal de Cervera està prevista pels dies 21 i 22 de  maig de 2022, una setmana després de la celebració de la tradicional Diada de Sant Isidre, el diumenge 15 de maig.