Inici » La Fira del Pa i el Cereal de Cervera torna amb èxit
La Fira del Pa i el Cereal de Cervera torna amb èxit

La Fira del Pa i el Cereal de Cervera torna amb èxit

La vicepresidenta primera del Parlament, Alba Vergés, va ser l’encarregada de cloure la Fira del Pa i el Cereal, que els dies 21 i 22 de maig ha organitzat activitat lúdiques i gastronòmiques a la plaça Universitat i el Sindicat, que s’han omplert de públic.

Després de la suspensió dels dos darrers anys, la Regidoria de Promoció Econòmica ha tornat a organitzar el certamen amb un impuls renovat i introduint novetats, que han tingut una bona acollida. 

La instal·lació d’una carpa ha permès organitzat activitats diverses i a resguard de la forta calor. També ha estat l’escenari on han tingut lloc els actes protocol·laris d’inauguració, a càrrec de la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró; i de cloenda, amb la vicepresidenta primera del Parlament, Alba Vergés. Entre les activitats destaquen les experiències gastronòmiques, una altra novetat d’aquesta edició, que han ofert maridatges de pa i oli, amb la col·laboració de la Fira de l’Oli de les Borges Blanques; un berenar de pa amb oli, per l’Associació de Productors de la Segarra; la presentació del pa de tros de La Fornera de Biosca; les degustacions de panadons i de pa de ronyó; i una showcooking amb Ana Recetas Fáciles. 

Una altra novetat ha estat el protagonisme de l’edifici de la Farinera del Sindicat Agrícola de Cervera, que commemora el centenari de la seva construcció. Al llarg del cap de setmana s’hi ha pogut accedir amb les visites guiades gratuïtes que s’han ofert des de Turisme Cervera i també s’ha pogut visitar una mostra d’objectes agrícoles.

Per facilitar el desplaçament entre la plaça Universitat i el Sindicat, l’organització ha posat un trenet turístic a disposició dels visitants. 

Pel que fa al recinte firal, establert a la plaça Universitat, ha acollit 30 expositors multisectorials i 6 de forns de pa. Els visitants han pogut provar i comprar una gran varietat de pans, “tants pans, tant barrets”, com deia el lema del cartell de la Fira.

Segons el regidor de Promoció Econòmica, Ramon Augé, “aquest cap de setmana la ciutat s’ha convertit en la capital catalana de pa, i la Fira de Cervera avança per esdevenir el certamen de referència del sector del pa a Catalunya”.

Augé “fa una valoració molt positiva, després de dos anys sense Fira, i dona les gràcies a totes les persones que ho han fet possible: personal de la Paeria, partners, institucions i, sobretot, expositors i visitants”.