Inici » La Fira del Pa de Cervera s’agermanarà amb la Fira de l’Oli de les Borges
La Fira del Pa de Cervera s’agermanarà amb la Fira de l’Oli de les Borges

La Fira del Pa de Cervera s’agermanarà amb la Fira de l’Oli de les Borges

La plaça Universitat de Cervera ha acollit l’acte de presentació de l’agermanament entre els dos certàmens, que es materialitzarà el dissabte 22 de gener, dins els actes de la 59a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, a les Borges Blanques.

Les dos fires participaran en projectes de difusió conjunts i col·laboraran en la seva promoció. En aquest sentit, la Fira del Pa de Cervera disposarà d’un estand informatiu a la propera Fira de l’Oli, que se celebra els propers 21, 22 i 23 de gener. 
L’acte oficial d’agermanament tindrà lloc a l’Espai Gastronòmic del Pavelló de l’Oli, el dissabte 22, a partir de les 18 hores. Estarà presidit pel conseller d’Economia de la Generalitat de Catalunya, Jaume Giró, i comptarà amb la participació de la influencer gastronòmica Dolors Mateu, encarregada d’apadrinar l’agermanament, i del reconegut periodista Pepe Antich, que serà proclamat Ambaixador de l’Oli de Qualitat de Catalunya 2022.

La presentació de l’agermanament ha tingut lloc divendres 14 de gener, en un acte a la plaça Universitat, amb la participació del paer en cap, Joan Santacana, i el regidor de Promoció Econòmica, Ramon Augé; l’alcaldessa de les Borges, Núria Palau; els presidents del Consell Comarcal de la Segarra, Francesc Lluch, i de les Garrigues, Jaume Setó. També hi ha assistit la regidora de Turisme de la Paeria, Roser Segura, i els consellers comarcals de Promoció Econòmica, Josep Esquerra, i Turisme, Montserrat Farrera. 

El regidor de Promoció Econòmica, Ramon Augé, ha afirmat que “aquesta col·laboració representa un nou impuls per a la Fira del Pa de Cervera” i ha destacat “les sinergies entre les comarques de la Segarra i les Garrigues, ara unides pel canal, i la importància del sector agrícola”.

De la seva banda, el paer en cap, Joan Santacana, ha volgut “remarcar les similituds entre els habitants de les dos comarques” i ha agraït a les Borges “l’oportunitat que ens ofereix per fer créixer la Fira del Pa de Cervera i que serà un orgull assistir a la Fira de l’Oli”.

L’acte de presentació ha acabat amb una degustació de pa amb oli, en què s’han intercanviat els papers: l’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, ha tallat el pa i el paer en cap de Cervera, Joan Santacana, l’ha sucat amb oli.

La Fira del Pa i el Cereal de Cervera està prevista pels dies 21 i 22 de  maig de 2022, una setmana després de la celebració de la tradicional Diada de Sant Isidre, el diumenge 15 de maig.