Inici » La Festa Major Petita de Cervera torna al carrer!
La Festa Major Petita de Cervera torna al carrer!

La Festa Major Petita de Cervera torna al carrer!

El dilluns 27 de setembre es va tornar a celebrar la Festa Major Petita al carrer després de dos anys. Al matí va tenir lloc la Matinal de tabalers i percussió, a la plaça Universitat, i a la tarda, els lluïments estàtics a la plaça de Cal Racó.

L’acte va comptar amb la participació d’uns tres-cents infants i joves de diverses escoles, grups i entitats: L’Espai de Teatre La Caserna, el Timbaleret (alumne de 2n de l’Escola Mossèn Josep Arques), els abanderats amb la Senyera de la ciutat (alumnes de 2n de l’Escola Les Savines), la Cuca de Cervera acompanyada pels alumnes de 2n de l’Escola Jaume Balmes, la Tarasca de les Joventuts del Ball de Diables de Cervera Carranquers, el Grup Jove de Bombollers, la Coral Infantil Nova Cervera, la Colla Sardanista Demà Jovencells, el Ball de bastons dels alumnes de 6è de l’Escola Les Savines, el Ball de cintes dels alumnes de 6è de l’Escola Jaume Balmes, el Ball de cercolets dels alumnes de 6è de l’Escola Mossèn Josep Arques, el Gegantó Jaumet de l’Escola Jaume Balmes i l’AMPA, el Capgròs Carranquer i la gegantona Pepa de l’Escola Mossèn Josep Arques i l’AMPA, els gegantons Joan Balagué i Magdalena de Montclar dels Geganters de Cervera i, com a novetat d’enguany, la Draga Savina de l’Escola Les Savines i l’AMPA.

L’acte va finalitzar amb l’encesa i el Ball Parlat de la Colla Infantil del Ball de Diables de Cervera Carranquers.

Tots els participants van rebre una xapa amb els gegants de la ciutat, el Guillem IV de Cervera i l’Almodis, dos personatges molt estimats. Amb aquest obsequi es pretén fer una col·lecció de tots els elements i grups de la Festa Major Petita.

Enguany és l’onzena edició de la Festa Major Petita (la desena va ser la passada, amb una Festa Major Petita virtual) organitzada pel Seminari de Cultura Popular a les Escoles del Servei Educatiu de la Segarra i el Departament d’Educació, i pel Grup de Treball de l’Agrupació Seny Major.
Cal destacar que aquest grup lidera un projecte educatiu transversal als centres educatius del municipi amb tres propostes pedagògiques: la Festa Major del Sant Crist, la Festa Major del Santíssim Misteri i la festivitat de Corpus.

Informació aportada pel Grup de Treball de Cultura Popular a les Escoles de Cervera.