Inici » La Festa Major a les escoles de Cervera
La Festa Major a les escoles de Cervera

La Festa Major a les escoles de Cervera

Entre el 19 i 23 de setembre, els alumnes de P3 a 6è de primària de les escoles Jaume Balmes, Mossèn Josep Arques i les Savines de Cervera van viure la Festa Major a partir d’una proposta pedagògica. Els infants també van ser els protagonistes de la Festa Major Petita.

Aquesta proposta s’engloba dins un projecte educatiu transversal que té per objectiu apropar la cultura, la llengua catalana i les tradicions a tot l’alumnat d’infantil i primària, i també a les seves
famílies.

La proposta pedagògica s’organitza en diferents unitats didàctiques, una per a cada nivell educatiu. Inclou activitats motivadores, vivencials i significatives en català i anglès per treballar diversos aspectes: els gegants, els capgrossos, el bestiari festiu, els personatges del correfoc, el bestiari Carranquer, les sardanes, les campanes, l’anada a ofici i el seguici festiu.
Entre les activitats que es proposen convé destacar les visites escolars a càrrec de voluntaris i voluntàries dels Geganters de Cervera, del Ball de Diables de Cervera Carranquers i dels Campaners de Cervera.

El projecte es troba actiu des de l’any 2010 i està liderat pel Grup de Treball de Cultura Popular a les Escoles de Cervera, de l’Agrupació Seny Major, juntament amb la col·laboració del Servei Educatiu de la Segarra del Departament d’Educació. A més, també compta amb dues propostes pedagògiques més: la Festa Major del Santíssim Misteri i la Festivitat de Corpus.

Els infants són els protagonistes de la Festa Major Petita

El dilluns 26 de setembre va estar dedicat als nens i a les nenes de Cervera, que van ser els protagonistes de la jornada.
Al matí va tenir lloc la Matinal de tabalers i percussió a la plaça Universitat i a la tarda, la cercavila i els lluïments a la plaça Major. L’acte va comptar amb la participació de les escoles i diversos grups i entitats: L’Espai de Teatre La Caserna, les Joventuts del Ball de Diables de Cervera Carranquers i la Colla Infantil del Ball de Diables de Cervera Carranquers, el Grup Jove de Bombollers, la Coral Infantil Nova Cervera, la Colla Sardanista Demà Jovencells, l’Escola Les Savines, l’Escola Jaume Balmes, l’Escola Mossèn Josep Arques i els Geganters de Cervera.

Tots els participants van rebre una xapa amb el dibuix d’un bomboller i d’una bombollera dels Bombollers de Cervera, que enguany celebren el seu 25è aniversari.
Amb aquest obsequi es pretén fer una col·lecció de tots els elements i grups de la Festa Major Petita.

Enguany és la dotzena edició de la Festa Major Petita, organitzada pel Seminari de Cultura Popular a les Escoles del Servei Educatiu de la Segarra i el Departament d’Educació, i pel Grup de Treball de l’Agrupació Seny Major. Cal destacar que aquest grup també lidera un projecte educatiu transversal als centres educatius del municipi amb tres propostes pedagògiques: la Festa Major del Sant Crist, la Festa Major del Santíssim Misteri i la festivitat de Corpus.

Informacions i imatge aportat pel Grup de Treball de Cultura Popular a les Escoles de Cervera.