Inici » La cooperativa de serveis a la llar de Cervera es fa realitat
La cooperativa de serveis a la llar de Cervera es fa realitat

La cooperativa de serveis a la llar de Cervera es fa realitat

El projecte, que portarà el nom de La Sàlvia, es presentarà en un acte públic, a la Paeria de Cervera, el proper divendres 31 de març, a les 18 hores.

Una vegada presentada la cooperativa, la ciutadania ja podrà començar a demanar la prestació de serveis. La Sàlvia oferirà serveis d’atenció i de cura a les persones i a les llars del municipi de Cervera.

La nova iniciativa neix a partir de l’estructura de la cooperativa de cures de Bellpuig La SempreViva. S’ha contractat una persona d’origen migrat, membre del grup impulsor de Cervera, que dinamitzarà el projecte i posarà en pràctica la perspectiva antiracista, i tot el que comporta, a l’equip de treball i a la societat en general.

El projecte s’ha creat amb l’objectiu de garantir drets laborals i condicions a moltes de les dones que actualment ja realitzen aquesta tasca però que es veuen obligades a fer-ho sota l’economia submergida i sense cap tipus de cobertura legal, i a la vegada, també per poder oferir a les persones grans o dependents una atenció professional i personalitzada de les seves necessitats.

La creació de la cooperativa ha estat impulsada des de la Regidoria de Polítiques Feministes i LGTBI+, amb el suport i assessorament de Ponent Coopera, i compta amb un grup impulsor a Cervera format per persones voluntàries i interessades en els serveis.

Segons la regidora de de Polítiques Feministes i LGTBI+, Mireia Brandon, “des de la Paeria hem posat la banya a revertir, en la mesura que ens sigui possible, la situació d’aquelles dones que desenvolupen tasques de cura i feines de la llar sense contracte ni cobertura legal”.