Inici » La consultoria social Genera Feminismes, de Cervera, guanya el Premi L’OESST 2022
La consultoria social Genera Feminismes

La consultoria social Genera Feminismes, de Cervera, guanya el Premi L’OESST 2022

Genera Feminismes ha guanyat la tercera edició del Premi L’OESST a la millor iniciativa cooperativista de Ponent. El guardó, que impulsa Ponent Coopera, ha destacat aquest projecte de Cervera com la millor iniciativa cooperativista del territori.

El premi es va fer públic el passat divendres 28 d’octubre en un acte celebrat al celler de L’Olivera Cooperativa de Vallbona de les Monges, on també van participar les cooperatives guanyadores de l’any passat, i presentat pel reporter i guionista targarí Marc Andreu Rosich.

El premi consta d’un ajut econòmic de 3.000 euros més una oferta formativa i d’acompanyament per a la constitució de la cooperativa. 
Genera Feminismes Consultoria Social és un projecte feminista d’assessorament i acompanyament en polítiques d’igualtat de gènere, participació i democratització. Treballen per incorporar la perspectiva de gènere en tots els àmbits per tal de construir una societat lliure de violències, oberta a la diversitat i a les múltiples realitats territorials. Impulsada per Alexandra Casanovas i Júlia Carbonell, el projecte té la missió d’afavorir l’empoderament comunitari i la transformació territorial des d’una mirada feminista.

En aquesta tercera edició del Premi L’OESST s’han presentat un total de 8 entitats, de les quals el Jurat també ha decidit premiar amb un accèssit, que consta d’un ajut econòmic de 1.500 euros, al projecte FemMés Solucions per la qualitat del seu projecte. FEMMES és un projecte d’acompanyament, disseny i impuls de projectes ecosocials desenvolupats per administracions públiques, empreses i ciutadania, en especial aquells de caràcter participat i comunitari.
 

La 3a edició del Premi L’OESST

El premi té per objecte el reconeixement i suport a la creació d’una nova iniciativa cooperativista a Ponent, que intenti donar resposta a alguns dels reptes socials i mediambientals del territori. 

El jurat del premi, que ha valorat positivament la quantitat de projectes presentats, el formen representants de les entitats agrupades de l’Ateneu: L’Olivera, Associació Alba, Tres Cadires, Les Obagues, Quàlia, John-Fil i El Risell; i representants de la Federació de Cooperatives de Treball, la Universitat de Lleida i la Coordinadora d’ONG i Moviments Solidaris.
Entre els criteris que s’han seguit per seleccionar les premiades, el jurat ha valorat: que els projectes siguin arrelats al territori, que estiguin alineats amb els eixos estratègics de l’ateneu, que practiquin la intercooperació, garanteixin la democràcia interna, incorporin l’economia feminista i de les cures a la seves pràctiques i tinguin en compte l’impacte ambiental.

Ponent Coopera, l’Ateneu Cooperatiu de les terres de Lleida, és una eina de foment i promoció de l’Economia Social, Solidària i Cooperativa al territori de Ponent promoguda pel Departament d’Empresa i Treball. En el marc de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius de Catalunya, s’orienta prioritàriament a la creació de noves cooperatives així com la generació de llocs de treball en cooperatives existents.

Informació i imatge aportat per Ponent Coopera.