Inici » La Càtedra Cervera celebra les 40 edicions amb uns reportatges
La Càtedra Cervera celebra les 40 edicions amb uns reportatges

La Càtedra Cervera celebra les 40 edicions amb uns reportatges

El reconegut periodista Xavier Chavarria entrevista diferents persones rellevants que han format part de l’organització o que han participat al llarg d’aquests anys al Curs, el Festival i la Fira de Lutiers.

La Càtedra Emili Pujol vol celebrar la 40a edició fent memòria i posant en relleu les diverses persones que, al llarg d’aquests anys, han posat el seu talent i esforç per poder arribar fins al dia d’avui amb la commemoració d’aquesta efemèride.

Antics i actuals directors, professors o fins i tot alumnes d’anys anteriors que ara han passat a ser mestres del mateix Curs, donen el seu testimoni en uns reportatges que volen resseguir l’evolució d’aquesta iniciativa musical cerverina. Un reguitzell d’històries explicades per ells mateixos i que donen llum a un dels certàmens més veterans i més importants de la música del nostre país.

Les entrevistes han anat a càrrec del musicòleg i un dels periodistes referents del sector cultural com és Xavier Chavarria, col·laborador assidu de l’emissora Catalunya Música. Aquestes xerrades en profunditat es poden veure des del canal de YouTube i des del web de la mateixa Càtedra.

A part d’aquests reportatges conduïts per Chavarria, també s’han penjat al canal de la Càtedra petites píndoles amb el testimoni d’exalumnes del Curs que expliquen la seva experiència a Cervera.


El Curs i el Festival arriben a l’equador amb la música de cambra i els vents de l’OJC

Tant el Curs com el Festival de Musica segueixen segons les previsions i sense contratemps, després de la severa adaptació dels seus formats en la lluita contra la pandèmia.

Paral·lelament a l’aposta presencial, el Curs també s’ha obert als streamings per tal que l’alumnat de l’Estat espanyol i de procedència internacional que acostumaven a venir any rere any a Cervera pugui accedir a les classes magistrals que imparteixen els seus professors.

Dijous 15 de juliol, el Festival acull la formació de vents de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida. Hi participen els músics de l’OJC: X. Grau i F. Borràs, flautes;  E. Monzó i M. Solanes, oboès; M. Farré i V. Lleixà, clarinets; R. Aragall i L. Guasteví, fagots; J. Gargallo i D. Folch, trompes.

La Càtedra Cervera inclou el Curs, el Festival i la Fira de Lutiers i es perllongarà fins al proper 19 de juliol.

Informació i imatge aportat pel Servei de Premsa de la Càtedra Cervera.