Inici » La campanya per disminuir les bosses d’escombraries s’intensifica a Cervera
La campanya per disminuir les bosses d’escombraries s’intensifica a Cervera

La campanya per disminuir les bosses d’escombraries s’intensifica a Cervera

Des de l’octubre del 2020 al juny del 2021 s’han realitzat un total de 1.827 visites a habitatges, establiments i empreses de Cervera per informar-los de bosses d’escombraries que han deixat de manera incorrecta, s’han enviat 16 cartes notificant infraccions i s’ha imposat una sanció.

Aquestes actuacions les realitza Gestió de Residus del Consell Comarcal de la Segarra, ens responsable de la recollida selectiva, en el marc de la campanya per disminuir les bosses d’escombraries deixades de manera incontrolada als carrers.

La Regidoria de Civisme de la Paeria de Cervera també participa activament en aquesta campanya, i es compta amb el suport de la Policia Local i la Brigada Municipal en les visites informatives i en la senyalització i vigilància dels punts considerats més conflictius.

La campanya ha dividit la ciutat de Cervera en 11 zones, que es van visitant cada setmana. S’obren les bosses que es troben al carrer per inspeccionar-les i es marquen amb un adhesiu groc indicant la infracció comesa. El mateix dia s’informa les persones dels habitatges o establiments infractors mitjançant una trucada o un cartell.
 

Tot i que la majoria de la ciutadania recicla correctament, les actituds incíviques que mostren una minoria perjudiquen la imatge del conjunt de la ciutat. Amb aquesta campanya, conjunta entre el Consell Comarcal i la Paeria, es pretén acabar amb les bosses abandonades i continuar millorant els resultats de la recollida selectiva.