Inici » La campanya “Recicla vidre per elles” arriba a Cervera
La campanya “Recicla vidre per elles” arriba a Cervera

La campanya “Recicla vidre per elles” arriba a Cervera

Dimarts 19 d’octubre, coincidint amb el Dia mundial contra el càncer de mama, es va presentar la campanya solidària “Per elles”, en un acte a la plaça Santa Anna, amb l’assistència del paer en cap, Joan Santacana.

La presentació també va comptar amb la presència del president del Consell Comarcal de la Segarra, Francesc Lluch; el conseller comarcal de Residus, Josep M. Castella; i representants de les associacions contra el càncer de Cervera i Lleida.

La campanya l’organitzen conjuntament l’entitat Ecovidrio i el Consell Comarcal de la Segarra.
Consisteix en la col·locació de dos contenidors de color rosa per a la recollida selectiva de vidre en un lloc emblemàtic de la ciutat. En el cas de Cervera és la plaça Santa Anna, on hi seran fins al dia 27 d’octubre.

D’aquesta manera es busca fer partícips a la ciutadania i als ens locals de la iniciativa solidària, on no només es vol conscienciar sobre la importància de reciclar vidre, sinó que també té com a objectiu aportar el nostre gra de sorra a la lluita contra el càncer.

Ecovidrio farà una donació a la Fundació Sandra Ibarra per contribuir a la investigació i a millorar la qualitat de vida de les dones afectades i el seu entorn familiar. Aquesta fundació està formada per un grup de persones que creuen en la transformació social. Busquen fons per obrir noves vies d’investigació i es proposen canviar l’actitud i les idees en la forma d’enfrontar-nos al càncer.

També dona suport a la campanya l’Associació contra el càncer a Lleida, entitat que dedica els seus esforços a mostrar la realitat del càncer a Lleida, detectar àrees de millora i posar en marxa un procés de transformació social que permeti corregir-les per obtenir un abordatge del càncer integral i multidisciplinari. A més, volen que les persones de la comarca de la Segarra tinguin la possibilitat de gaudir de les activitats que es realitzen, tant preventives (conferències, tallers d’hàbits de vida saludables, teràpies per deixar de fumar), com divulgatives (campanyes), com de suport i acompanyament en qualsevol fase de la malaltia (rehabilitació de limfedema, ajudes econòmiques, atenció psicològica al malalt i família, colònies d’estiu, entre d’altres). Per altra banda també ofereixen serveis i prestacions que ajuden a millorar la qualitat de vida dels pacients de càncer i de les seves famílies, com atenció psicològica, atenció social, assessoraments, orientacions, entre altres.

Finalment cal destacar que Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a tot l’Estat.

Segons les últimes dades relatives a 2020, els habitants de Cervera van reciclar un total de 245 tones d’envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 26,2 kg.

Informació i imatge aportat pel Consell Comarcal de la Segarra.