Inici » La Biblioteca Josep Finestres millora la il·luminació i la connexió a Internet
La Biblioteca Josep Finestres millora la il·luminació i la connexió a Internet

La Biblioteca Josep Finestres millora la il·luminació i la connexió a Internet

La Paeria de Cervera està executant la substitució de l’enllumenat de la biblioteca per noves lluminàries de tecnologia LED i la instal·lació d’una nova connexió de fibra òptica per fer arribar el servei de banda ampla a tot l’equipament.

Els treballs, que van començar el dilluns 21 de febrer, tindran una durada d’unes tres setmanes, ja que gran part de la intervenció s’efectua fora de l’horari de funcionament de l’equipament.

L’enllumenat de la biblioteca es trobava en un estat deficient i amb poca eficiència tant lumínica com energètica, ja que constava de projectors halògens de molt baix rendiment i lluminàries fluorescents antigues. 

Amb la finalitat de millorar l’equipament es porten a terme les següents actuacions: substitució dels antics fluorescents per lluminàries LED suspeses, canvi dels projectors de tecnologia halògena per tecnologia LED, incorporació d’un perfil lumínic d’uns 15 metres que cobreix tota la zona d’entrada, substitució de les lluminàries de les llibreries, i incorporació d’un sistema d’il·luminació amb carril trifàsic i nous focus a la zona infantil. 

També s’aprofiten els treballs per fer arribar la connexió de fibra òptica que accedeix a l’edifici des del carrer Canceller Dou fins a la zona de recepció, on es troba l’armari repartidor general, per tal de dotar de servei de banda ampla a tota la biblioteca.

Les actuacions representen una inversió d’uns 24.000 euros, a càrrec de fons propis de la Paeria de Cervera.

Segons la regidora de Cultura i Medi Ambient, Mercè Carulla, “des de la Paeria continuem treballant en l’eficiència i l’estalvi energètic als equipaments municipals”. Amb aquesta actuació a la biblioteca “s’aconseguirà una millora en els serveis que s’ofereixen a les persones usuàries i en les condicions de treball del personal”.