Inici » L’astronauta de la NASA Terry Virts, a la Casa Dalmases de Cervera
L’astronauta de la NASA Terry Virts

L’astronauta de la NASA Terry Virts, a la Casa Dalmases de Cervera

El diumenge 10 de juliol l’astronauta de la NASA Terry Virts serà a Cervera, convidat per la Fundació Casa Dalmases (c. Major, 87), on impartirà una conferència de la seva experiència fruit d’una llarga temporada a l’espai.

Terry Virts és un astronauta de la NASA, divulgador i autor de National Geographic, pilot del transbordador espacial Endeavour en la missió STS-130 i fotògraf professional. Ha passat més de 200 dies a l’Estació Espacial Internacional (ISS) com comandant de l’Expedició 43.
El seu lema és “ad astra”, que significa “cap a les estrelles”.

Ha estat convidat a Cervera per la Fundació Casa Dalmases (c. Major, 87), on el diumenge 10 de juliol, a les 18.30 hores, farà una conferència en què compartirà moltes experiències fruit de la seva llarga estada a l’espai orbitant la Terra -més de 200 dies- i parlarà de com es veu el món des de fora (contrast entre els països desenvolupats i els països subdesenvolupats, contaminació i despesa energètica, l’agricultura com a base principal de vida, i altres matèries com la pol·lució de la Xina o la nefasta repercussió del tràfic marítim en els oceans).

Terry Virts té ànima social i és per això que vindrà a la Casa Dalmases. La Fundació Casa Dalmases (www.casadalmases.org) és una entitat cerverina que va néixer, ara farà 10 anys, per donar resposta a una necessitat de la comarca de crear ocupació per a persones amb diversitat funcional i/o en situació de risc d’exclusió social. Per fer-ho possible disposa de dos obradors (un de xocolata artesana i un de cervesa artesana), situats als baixos de la Casa Dalmases, una casa palau del s. XVIII, que donen ocupació en total a una vintena de persones.

Virts defensa que tant l’àmbit  local com el social són molt importants per salvar el planeta. La Segarra necessita emprenedors i gent que impulsi projectes amb valors i que siguin socialment responsables. Terry Virts donarà unes pinzellades de la importància de practicar la responsabilitat social com a valor fonamental de vida tant a nivell d’empreses com de particulars.

En aquesta mateixa trobada s’inaugurarà la tercera edició de l’exposició d’Art Singular en col·laboració amb la Fundació Josep Santacreu i se servirà un tast de cervesa artesana Casa Dalmases.

Per assistir a la trobada cal inscriure’s prèviament a través del formulari que hi ha a la pàgina web www.casadalmases.org. És una trobada oberta a tota la ciutadania que desitgi gaudir de la presència del cosmonauta i compartir idees i projectes per fer del món un lloc més acollidor, més humà i més sostenible. 

Informació i imatge aportat per la Fundació Casa Dalmases de Cervera.