Inici » Gestió de Residus reparteix embuts per al reciclatge de d’oli
Gestió de Residus reparteix embuts per al reciclatge de d'oli

Gestió de Residus reparteix embuts per al reciclatge de d’oli

L’equip de Gestió de Residus del Consell Comarcal es tornarà a desplaçar al mercat de Cervera, divendres 26 de novembre, on repartirà embuts per reciclar oli en un punt instal·lat a la plaça Universitat.

Serà la segona i darrera jornada per poder recollir el vostre embut, després que el primer dia, el divendres 19 de novembre, se’n repartissin un total de 540.

A la presentació hi van assistir el paer en cap de Cervera, Joan Santacana; el president del Consell Comarcal de la Segarra, Francesc Lluch; i la tècnica del Consell Jordina Fontanet (imatge).

L’oli de cuina i el greix contaminen l’aigua i obstrueixen el clavegueram causant desbordaments. Per tal d’evitar que es llanci l’oli per aquests conductes, es proporciona un embut, el qual té la funció de facilitar el procés per abocar l’oli dins una ampolla, per posteriorment llençar-lo al Recicla-mòbil o dur-lo a la deixalleria.

La iniciativa ha sigut possible gràcies a l’empresa Logic fun, encarregats de crear aquests embuts. Aquest s’enrosca en una ampolla i es tanca amb la seva tapa. A més, el tap de l’ampolla es pot guardar a l’interior de la tapa de l’embut, per poder tancar l’ampolla quan està plena.