Inici » Emotiu i fantàstic matí de Caramelles de Pasqua a Cervera
Emotiu i fantàstic matí de Caramelles de Pasqua a Cervera

Emotiu i fantàstic matí de Caramelles de Pasqua a Cervera

El Diumenge de Pasqua, dia 9 d’abril, la Coral Infantil Nova Cervera, amb la col·laboració de la Paeria i amb la participació especial de l’Agrupació Coral de Cervera, va organitzar un cop més les Caramelles de Cervera, tradició que celebra de manera ininterrompuda des dels anys setanta.

Els dies previs, la seu social de l’Agrupació Coral de Cervera, va tornar a obrir les seves portes per acollir els assajos populars i oberts a tothom, els quals estaven organitzats per la Coral Infantil, i que van comptar amb la presència de molts membres de la resta de formacions corals que conformen l’Agrupació Coral de Cervera, així com també d’altres persones que van tenir ganes de sumar-s’hi per continuar mantenint ben viva la flama de les Caramelles a la nostra ciutat.

Arribats al dia 9, la diada va començar, tal i com és habitual, a les deu del matí, amb l’esmorzar conjunt de totes i tots els cantaires participants a la plaça Santa Anna, punt de trobada per a l’inici de les Caramelles, on es fa la inscripció dels cantaires, es reparteixen els llibrets amb les partitures de totes les cançons que s’hi interpreten i on arriba la carreta de la festa, preparada i guarnida per a l’ocasió, amb les senyeres i flors que simbolitzen aquest dia.

Quan tot ja està a punt, s’inicia la cantada, que enguany ha tornat a recórrer els principals carrers del centre històric de la ciutat, fent parada també a les dues residències d’àvies i avis (Mare Güell i Mare Janer), fent arribar així l’alegria del cant de les Caramelles des dels més petits fins als més grans. Enguany, en el repertori hi destacaven les cançons «de muntanya» tot fent èmfasi en aquest tipus de repertori popular que ajuda a gaudir dels fabulosos paisatges muntanyencs, tot alleugerint el camí d’aquells/es que els travessen, amb els cants que des de temps immemorial han acompanyat a les diferents generacions. Tampoc van faltar en la celebració l’habitual enlairament de les ballestes amb clavells al llarg del recorregut, el sorteig de les mones (gentilesa de diverses pastisseries, forns i comerços de Cervera i la Segarra), i la rifa final entre els cantaires participants dels obsequis lliurats per nombrosos (enguany una cinquantena) establiments comercials, que sempre culminen de forma emocionant la jornada.

Tot plegat, fins i tot el temps, que va obsequiar el diumenge de Pasqua amb un sol i un cel esplèndid, va afavorir la nombrosa presència de públic al llarg de tot el recorregut, fet que posa de relleu de manera especial la importància i la voluntat de preservar entre tots i totes les nostres tradicions, i fer-ho, en aquest cas, a través del cant coral com a element principal, tot transmetent els seus valors en una jornada emocionant i especialment intensa, com han estat les Caramelles d’enguany.

Visca les Caramelles de Cervera, i tots aquells i aquelles que d’una manera o altra les han fet possibles i/o hi han participat! Que per molts anys les puguem celebrar plegats!

Informació i imatge aportat per la Coral Infantil Nova Cervera.