Inici » Emotiu concert d’homenatge a Lluís Guzman a l’Auditori de Cervera
Emotiu concert d'homenatge a Lluís Guzman a l'Auditori de Cervera

Emotiu concert d’homenatge a Lluís Guzman a l’Auditori de Cervera

El diumenge 28 de maig, el pianista Santi Riu va cloure el XLIV Cicle de Concerts de Primavera, que organitza l’Associació d’Amics de la Música de Cervera, amb el recital “Dos mons i un homenatge”, a l’Auditori Municipal.

El recital va proposar dues parts ben diferenciades.

En la primera es va retre un sentit homenatge al compositor i professor del Conservatori de Cervera Josep Lluís Guzman i Antich, que va morir l’any 2017. Es pogué escoltar una part important de la seva obra per a piano, amb un llenguatge que irradia poesia i que és hereu de personalitats com Frederic Mompou, Robert Gerhard o Amadeu Vives. “Sarment Nevat” i “Interiors” van iniciar el concert, abans de passar a un món que té una clara relació amb el Cançoner popular de Catalunya. “Camí de cançons” està format per harmonitzacions que escriví el compositor sabadellenc de cançons recollides a Ponts i Tiurana. I s’acabà la primera part amb un sentit “Homenatge a Francesc Alió”, gran músic i compositor d’”Els Segadors”.
Mariona Bonet, vídua del compositor homenatjat, va voler estar present al concert i va glossar unes paraules tant del compositor com del pianista, així com de la relació d’ambdós, que va permetre enregistrar la seva obra per a piano l’any 2009 per la discogràfica La Ma de Guido.

A la segona part visquérem un nou món amb l’obra de Johann Sebastian Bach. La seva colossal obra estigué representada per una transcripció que feu Franz Liszt del Preludi i fuga en la menor -escrita originalment per orgue- i la carismàtica “Chaconne” de Bach en transcripció de Busoni per a piano. Després de tanta transcendència i grandiositat, el pianista optà per dues obres molt més recollides i espirituals que aconseguiren tocar la fibra al nombrós públic que omplí l’Auditori.

Informació i imatge aportat per l’Associació d’Amics de la Música.